Haberler

Hakkari Belediye Başkanı Tekçe'ye Hapis Cezası Verilmesi

Eski Hadep Genel Başkan Yardımcısı ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) Avukatlarından Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe'nin Hapis Cezasına Çarptırılma Kararının Siyasi Olduğunu Öne Sürerek, "Bu Karar Türkiye'nin Bir Ayıbıdır" Dedi.

Eski HADEP Genel Başkan Yardımcısı ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) avukatlarından Hamit Geylani, Hakkari Belediye Başkanı Metin Tekçe'nin hapis cezasına çarptırılma kararının siyasi olduğunu öne sürerek, "Bu karar Türkiye'nin bir ayıbıdır" dedi.

Hapis kararı ile ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulunan Hamit Geylani, parti yöneticilerinin, yerel yöneticilerin, yaptıkları her konuşma ve hizmetin dava konusu olduğunu savundu. Daha önce DEHAP İl Başkanı Sabahattin Suvağcı, ondan önceki İl Başkanı Alattin Ege hakkında da aynı kararlar verildiğini hatırlatan Geylani, "Bu nedenle düşünce özgürlüğünü özgürce ifade edebilmeleri için kendilerine büyük barikatlar çizilmiştir. Türkiye'deki demokrasi harap olmuştur. 70 milyon insan bu ayıbı hak etmemiştir. Yüksekova Belediye Başkanı Salih Yıldız hakkında da sayısız dava açılmıştır. Bu davalarla demokrasi ve barış mücadelesinden bizleri, yöneticilerimizi ve belediye başkanlarımızı yıldıracaklarını düşünüyorlarsa yanılıyorlar. Bu ayıbı bir daha işlemesinler. Bu kararların tümü siyasi ve dosyada gerçekten mahkumiyet için inandırıcı somut kanıtın olmadığı kararlardır. Bu kararların temizden döneceğine inanıyorum" dedi.

Yüksekova Belediye Başkanı M. Salih Yıldız ise, değerlendirmesinde, Tekçe'ye verilen karar sırasında kendisinin ve Yüksekova DTP yöneticilerin de Yüksekova'da mahkemede olduklarını belirterek şunları söyledi:

"Yani ağzımızı açsak mahkemelik oluyoruz. Metin Tekçe'ye verilen mahkumiyet kararı ise siyasi bir karardır. Ağzımıza ferman mı çektirecekler. Biz çektirmeyeceğiz. Demokratikleşme sürecine özellikle kapı açacak beklentilerin içerisindeyken, seçim yılı dolayısıyla bu cezaların bir ön kesme olduğunu düşünüyorum. Sayın Genel Başkanımız Ahmet Türk'e ve Başkan Yardımcımız Aysel Tuğluk'a verilen cezalar da bu amaçla verilmiştir. Bu bir göz dağıdır. Ama bizlere oy verenler ben inanıyorum ki bu antidemokratik uygulamaya en güzel şekilde sahip çıkacaklardır. Demokratik tepkilerini de en güzel şekilde dile getireceklerdir. Bu Türkiye'nin bir ayıbıdır. Avrupa'ya karşı, dünyaya karşı artık seçilmişlerin ağzını açamadığını, kendilerini seçenleri temsil edemedikleri gibi bir ülkede yaşadığımız izlenimi doğacaktır. Umarım bu karar yanlışlığı Yargıtay'dan geri döner."

(SY-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title