Haberler

Valiler Oy Kullandı

Güncelleme:

Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman valileri, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oylarını kullandı. Valiler, seçimlerin demokratik bir havada geçmesini diledi ve sonuçların hayırlı olmasını temenni etti.

Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman valileri, Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oylarını kullandı.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, eşi Neslihan Çeber ile Emine Cuma Uçar İlkokulu'nda 1311 nolu sandıkta oy verdi.

Vali Çeber, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, kendisi ve eşinin de demokratik görevlerini yerine getirmek için okula geldiklerini söyledi.

Saat 07.00 itibarıyla 286 okulda 3 bin 474 sandıkta oy kullanma işlemlerinin başladığını ve şu ana kadar sürecin sorunsuz devam ettiğini belirten Çeber, "Birkaç küçük olayın dışında seçimi sekteye uğratacak, bizleri üzecek, demokrasiye gölge düşürecek bir olay yaşanmadı çok şükür." diye konuştu.

Sonuçların da Gaziantep'e yakışır bir olgunlukla karşılanması gerektiğini, herhangi bir aşırılığa müsaade edilmemesi gerektiğini vurgulayan Çeber, yarın itibarıyla da yeni belediye başkanlarıyla birlikle kentin gelişimine katkı sunmak için gayret edileceğini dile getirdi.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ile eşi Fatma Nur Şıldak, Rasime Polat İlkokulu'nda 2101 nolu sandıkta oy kullandı.

Vali Şıldak, seçimlerin demokratik bir havada geçmesini diledi. Kentte sabah saatlerinden itibaren oy verme işleminin devam ettiğini belirten Şıldak, şöyle konuştu:

"İlimizde bütün tedbirler alınmış olarak oy verme işlemi devam ediyor. Bazı kırsal mahallelerimizde küçük çaplı da olsa olaylar yaşıyoruz. Bizim arzumuz, temennimiz Şanlıurfa genelinde seçimin huzur ve sükun ortamında hiçbir olay yaşanmadan sonuçlanmasıdır. Şanlıurfa'nın demokratik kültürüne yakışır bir olgunluk ve hoşgörü ortamında böyle bir iklimde seçimin cereyan etmesini temenni ediyoruz. Hem siyasi partilerden hem de bu yarışa katılan bütün taraflardan, muhtar adaylarından ve tüm vatandaşlarımızdan rica ediyoruz; kesinlikle seçim bittikten sonra aynı mahallede, aynı sokakta birbirimizin yüzüne bakacak bir mesafe bırakarak ve bu düşünceyle, bu hoşgörüyle birbirimize yaklaşalım. Küçük meseleleri seçime yansıtmayalım. Bütün vatandaşlarımızdan da bu duyarlılığı bekliyoruz."

Malatya

Malatya Valisi Ersin Yazıcı ve eşi Hanife Yazıcı, merkez Battalgazi ilçesindeki Fatih İlkokulu'nda 2327 nolu sandıkta oy verdi.

Yazıcı, demokratik hakkını kullandığını belirterek, hayırlı olmasını diledi.

Oy kullanma işlemi başladığı andan itibaren kentte herhangi sorun yaşanmadığını ifade eden Yazıcı, "Bizim ilimizde de 13.00 itibarıyla 2 bin 9 sandıkta oy kullanımı devam etmektedir. Malatya'mızda 542 bin 177 seçmenimiz var. Oy kullanımı süresi içinde herhangi bir olumsuzluğa şu ana kadar rastlanmamıştır. Sahada 4 bin 844 güvenlik görevlimiz, jandarma ve polisimiz görev almış durumda. Sağlık problemi olan, evinden çıkmakta güçlük çeken vatandaşlarımız için de 8 seyyar sandığımız aktif bir şekilde sahada dolaştırılmakta. 131 konteynerimizde de oy kullanımı devam etmekte. İnşallah memleketimiz için, Malatya'mız için hayırlı ve güzel sonuçlar çıkacaktır." dedi.

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer ile eşi Selma Ünlüer, oylarını Ahmet Bayazıt İlkokulu'nda 2089 nolu sandıkta kullandı.

Vali Ünlüer, seçimlerin demokratik bir havada geçmesini diledi. Oy verme işleminin sorunsuz bir şekilde devam ettiğini dile getiren Ünlüer, sonuçların vatana, millete hayırlı olması temennisinde bulundu.

Adıyaman

Adıyaman Valisi Osman Varol da Menderes İlkokulu'nda 1254 nolu sandıkta oy verdi.

Vali Varol, seçimlerin kentte güven ortamı içinde, huzur ve hoşgörünün egemen olduğu bir atmosferde geçmesini temenni etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kahramanmaraş Şanlıurfa Gaziantep Adıyaman Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM İLK FRAGMAN CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını Asuman'ın uygunsuz görüntüleri yayılıyor... 1 Mayıs'ta İstanbul'da Hangi Yollar Trafiğe Kapalı Olacak? 30 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Serkan kimdir? #128104 Serkan Samur kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti 61. bölüm 2 fragmanı izle! #128250 Kızılcık Şerbeti yeni bölümde neler olacak? 30 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? THREADS KAPANDI MI? Threads neden kapandı, ne zaman açılacak? Bülent Arınç'ın Özgür Özel ile anısı ne? Bülent Arınç Özgür Özel'i neden övdü? Gerard Depardieu kimdir? Gerard Depardieu neden gözaltına alındı? Fatih Terim geri mi dönüyor? Panathinaikos, Fatih Terim ile yolları ayırdı mı? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? 30 Nisan 2024 Müge Anlı, Kaan Çam olayında son durum ne? Kaan Çam bulundu mu? Müge Anlı 30 Nisan bölümünde ne oldu? Farah Zeynep Abdullah ve Kaan Çam olayı nedir? MİKE TYSON VE JACK PAUL RİNGE ÇIKIYOR! Mike Tyson ve Jack Paul dövüş kuralları ne? MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title