Haberler

İBB Meclisi'nden İmar Planlarına Onay

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, bazı ilçelerdeki imar planları onaylandı. Sarıyer ve Ataşehir ilçelerindeki plan değişiklikleri oy birliğiyle kabul edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi'nde, bazı ilçelerdeki imar planları onaylandı.

İBB Meclisi şubat ayı üçüncü oturumu, Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul başkanlığında Saraçhane'deki belediye binasında yapıldı.

Mecliste, farklı ilçelerdeki imar planlarına ilişkin gündem maddeleri görüşüldü.

Bu kapsamda, Sarıyer'in Kocataş, Poligon, Çayırbaşı, Rumeli Hisarüstü, Sarıdağ (Merkez), Kazımkarabekirpaşa, Reşitpaşa, Cumhuriyet, Emirgan ve Çamlıtepe (Derbent) mahallerinde İBB mülkiyetindeki taşınmazlara ilişkin, sadece üzerinde binası olan veya binası daha önce yıkılan hak sahiplerine satış yetkisi verilmesi onaylandı.

Sarıyer'de ayrıca Rumeli Hisarı Mahallesi'ndeki "Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı" teklifi kabul edildi.

Ataşehir ilçesindeki Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerinin 1/5000 ölçekli revizyon nazım imar planı değişikliği teklifi de geçti.

Meclisteki bu teklifler, siyasi partilerin onayıyla "oy birliğiyle" geçti.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Ataşehir Sarıyer Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title