Haberler

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Şubat Ayında 985,1 Milyon Dolarlık İhracat

Güncelleme:

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden şubat ayında 985,1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiği açıklandı. Bölge ihracatının artması için çalışmalar yürütüldüğü belirtildi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden şubat ayında 985,1 milyon dolarlık ihracatın yapıldığı bildirildi.

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, yazılı açıklamasında, bölge ihracatının artması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti.

Yeni yılda ihracatın olumlu ilerlediğini belirten Kileci, şöyle devam etti:

"Bölgenin şubat ayı ihracatı 985,1 milyon dolar, Gaziantep'in ihracatı ise 863,6 milyon dolar oldu. 6 Şubat depremlerinden 1 yıl sonra şubat ayı ihracat rakamlarını karmaşık duygular içerisinde açıklıyoruz. Tüm bölgemizde maddi manevi ağır hasarlara sebep olmuş tarihimizdeki en yıkıcı depremlerin ardından bölgemiz dayanışma azmiyle depremden henüz birkaç ay sonra yeniden ihracatta ve üretimde iddialı hedefler koymaya başlamıştı. Açıklanan bu rakamlar bölge ihracatçımızın çalışkanlığını gözler önüne seriyor."

Kileci, 183 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini, Irak, ABD ve Suriye'nin dış satımda ilk sıralarda yer aldığını kaydetti.

Kaynak: AA / Ekonomi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Güneydoğu Anadolu İhracat Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title