Haberler

2022 asgari ücretin açıklanacağı saat belli oldu! SON DAKİKA! Asgari ücret canlı yayında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı

Güncelleme:

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, son toplantısını yapmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda toplandı. Toplantı saat 11:00 itibarıyla başladı. 2022 yılına kısa bir süre kala toplantıdan kararın çıkması beklenirken açıklama geldi. Saat 15:00'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücreti açıklayacağını belirtti. Asgari ücret belli oldu mu? Asgari ücret saat kaçta açıklanacak? Asgari ücret ne zaman belli olacak?

Asgari ücret belli oldu mu? 2022 asgari ücret saat kaçta açıklanacak? sorularının yanıtı vatandaşların araştırdığı konular arasında yer alıyor. Asgari ücrette karar günü geldi çattı. Daha önce üç kez toplanan Asgari Ücret Komisyonu, son toplantısını gerçekleştirmek için saat 11.00'de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya geldi.

ASGARİ ÜCRETİN AÇIKLANACAĞI SAAT BELLİ OLDU

2022 için uygulanacak uygulanacak asgari ücreti saat 15.00'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması bekleniyor. İşveren ve işçi tarafının asgari ücretin miktarı konusunda uzlaştığı ve rakamın 3 bin 900 olacağı da gelen iddialar arasında.

2022 ASGARİ ÜCRET BELLİ OLDU MU?

2022 yılında verilecek asgari ücret saat 15:00 itibarıyla belirlenecek.

İŞÇİ NE İSTİYOR?

Üçüncü toplantının ardından ilk kez rakam telaffuz eden işçi temsilcisi Türk-İş, asgari ücrette işçinin kırmızı çizgisinin 4 bin TL olduğunu duyurdu. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin TÜİK'e göre belirlenemeyeceğini belirterek, "Onların hesap başka benimki başka. İşçinin kırmızı çizgisi 4 bin liraya geliyor. Bunun altında rakam teklif etmek uygun değildir" diye konuştu.

İŞVEREN NE ÖNERİYOR?

İşçiyi enflasyona ezdirmeyeceklerini belirten işveren temsilcisi TİSK ise, 3 bin 500 liralık bir rakam öne sürmüştü. TİSK bu rakamın üstüne çıkmak için devletten teşvik ve vergi indirimi desteği bekliyor. TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, "TÜİK'in açıkladığı resmi enflasyon olan yüzde 21 zammı kafadan vereceğiz. Üstüne 'Ne yapılabilir' diye çalışıyoruz. 3 bin 500 TL'yi geçtik. Daha fazlası için çalışıyoruz. Teşviktir, vergi indirimidir." ifadelerini kullandı.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Asgari Ücret Haberler Son Dakika

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title