Haberler

Güneydoğu'da 922 Bin Kişi Karne Sevinci Yaşadı

Güncelleme:

Diyarbakır, Bingöl, Siirt, Şırnak ve Batman'da düzenlenen törenle, yaklaşık 922 bin öğrenci karne sevincini yaşadı.

Diyarbakır, Bingöl, Siirt, Şırnak ve Batman'da düzenlenen törenle, yaklaşık 922 bin öğrenci karne sevincini yaşadı.

2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk döneminin sona ermesi nedeniyle Diyarbakır'da toplam 17 bin öğretmen ve 450 bin öğrenci, yarıyıl tatiline girdi.

Eğitim ve öğretim yılının ilk yarısının sona ermesi nedeniyle Diyarbakır'da 756 öğrencinin eğitim gördüğü merkez Bağlar ilçesindeki Selahaddin'i Eyyubi İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Hadi Ağırbaş, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahman Sevgili ile törene katılan Diyarbakır Vali Vekili Zafer Engin, karne heyecanı yaşayan öğrencilerle sohbet ederek tatil planlarını sordu.

Daha sonra öğrencilere karnelerini dağıtan Engin, hediye verdiği çocuklara iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.

Engin, törende yaptığı konuşmada, 2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk döneminin bugün sona erdiğini belirterek, Diyarbakır'da 450 bin öğrencinin heyecanla bekledikleri karnelerine kavuştuğunu söyledi.

Daha sonra öğrencilerin bir dönem boyunca hazırladığı el işi ve resimlerden oluşan serginin açılışını gerçekleştiren Engin, sergiyi gezerek, resimlerde kullanılan teknik ile ilgili öğretmenlerden bilgi aldı.

-Bingöl-

Bingöl'de anaokulu, ilk, orta ve liselerde toplam 62 bin 607 öğrenci karne alarak, yarıyıl tatiline girdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Dikköyü Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nu ziyaret ederek, öğrencilere karnelerini dağıttı.

Sarı, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin karne heyecanını paylaşmak istediklerini belirterek, "İlim kuşa benzer tutamazsanız uçar, okul sıralarında geçirilen zaman çok önemli, göz açıp kapayıncaya kadar geçiyor, bu nedenle ancak çok çalışarak hedeflerimize ulaşabiliriz" dedi.

Öğrencilere tatilde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulunan Sarı,

"Sizler bizim için çok değerlisiniz, okulda öğrendiklerinizi unutmamanızı istiyorum. Seviye Belirleme Sınavı'na (SBS) iyi hazırlanmalısınız. Bir hayaliniz varsa öncelikle bu sınavı geçmelisiniz. SBS ile iyi bir liseye girebilirsiniz. İyi bir lise, iyi bir üniversite, iyi bir gelecek demektir" diye konuştu.

-Siirt-

Siirt'te 96 bin 500 öğrenciye karneleri dağıtıldı.

Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende konuşan Vali Vekili Mustafa Pala, başarının da başarısızlığın da hayat içinde karşılaşılabilecek olağan şeyler olduğunu belirtti.

Pala, eğitim sisteminin eskiden öğretime dayalı olduğunu hatırlatarak, artık öğrencilere her şeyi değil, ihtiyaç duyduğu bilgiyi nereden alabileceğini öğretmeye çalıştıklarını söyledi.

Valiliğin yürüttüğü "Siirt Okuyor" kampanyasına destek verilmesi gerektiğini kaydeden Pala, öğrencilere tatilde bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay da, il genelinde terör veya öğretmen açığından kaynaklı kapalı okul bulunmadığını belirtti.

İldeki öğretmen ihtiyacının 956 olduğunu ifade eden Suay, öğretmen açığını ağırlıklı olarak eğitim fakültesinden mezun öğretmen adayları ile karşıladıklarını kaydetti.

-Batman-

Batman'da 167 bin 265 öğrenci karne alarak yarıyıl tatiline girdi.

Fatih İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine Vali Vekili Mustafa Adil Tekeli ve Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa katıldı.

Öğrencilere karnelerini dağıtan Tekeli, öğrencilere iyi bir tatil geçirmeleri temennisinde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Akboğa ise öğrencilerden tatilde bol bol kitap okumalarını istedi.

-Şırnak-

Şırnak'ta, Mehmetçik, Cumhuriyet ve Edip Başer Ortaokulları'nda düzenlenen törenle 145 bin öğrenciye karneleri verildi.

Karne dağıtım töreninde konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yükse Arslan, öğrencilere tatilde motivasyonlarını bozmadan bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

İl Emniyet Müdürü Avni Usta ise, öğrencilere tatilde bir program yapmaları önerisinde bulunarak, böylece derslerinden geri kalmadan güzel bir tatil yapabileceklerini belirtti.

Muhabir: Ekip - Sema Kaplan

Yayıncı: Behçet Güngör - DİYARBAKIR

Kaynak: AA / Yerel

Batman Şırnak Bingöl Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title