Haberler

Zonguldak'ta maden göçüğünde hayatını kaybeden işçinin cenazesi toprağa verildi

Güncelleme:

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde meydana gelen maden göçüğünde yaşamını yitiren emekli işçinin cenazesi defnedildi. Göçükten yaralı kurtulan işçi ise tedavisinin ardından taburcu edildi.

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte hayatını kaybeden emekli işçinin cenazesi toprağa verildi.

Gelik beldesinde özel işletilen maden ocağında dün meydana gelen göçükte yaşamını yitiren Şenol Zurnalı'nın (42) cenazesi, yakınları tarafından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan alınarak, Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesi Yazıköy'deki babaevine getirildi.

Zurnalı için burada helallik alındı, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Daha sonra Çaycuma Müftüsü Rıdvan Karataş tarafından kıldırılan namazın ardından evli ve iki çocuk babası Zurnalı'nın cenazesi, köy mezarlığına defnedildi.

Cenazenin mezarlığa götürüldüğü sırada işçinin yakınlarının ayakta güçlükle durduğu görüldü.

Emekli madenci Sıtkı Zurnalı, oğlunun tabutuna sarılarak, "Oğlum bütün haklarım sana helal olsun. Yavrum, gözün arkada kalmasın. Çocukların bana emanet. Güle güle git oğlum." diyerek gözyaşı döktü.

Törene Zurnalı'nın yakınlarının yanı sıra Vali yardımcıları Mehmet Türk ve Turgut Subaşı, Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, protokol üyeleri ve işçinin mesai arkadaşları katıldı.

Bu arada Zurnalı'nın, 3 yıl önce emekli olduğu, evlendirmek istediği oğluyla aynı ocakta çalışmaya devam ettiği, göçük esnasında oğlunun da maden ocağında bulunduğu belirtildi.

Öte yandan göçükten yaralı kurtarılan Savaş Onur, tedavisinin ardından taburcu edildi.

Olay

Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde özel işletilen maden ocağında dün göçük meydana gelmiş, mesai arkadaşları, mahsur kalan işçiler Savaş Onur (31) ve Şenol Zurnalı'nın (42) kurtarılması için çalışma başlatmıştı.

Göçükten çıkarılan Onur, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, yaklaşık 1 saat süren çalışmanın ardından kurtarılarak aynı hastaneye götürülen Zurnalı ise kurtarılamamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Kilimli Yaşam Güncel Haberler

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

Pervin Buldan'dan Çiller'e: Senin eşin yatağında öldü, bizimkiler ise senin emrinle işkenceyle

AK Parti kampta! Erdoğan'ın 'Türkiye için felaket' dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

AK Parti kampta! Erdoğan'ın "Türkiye için felaket" dediği konuyu Emine Hanım ele alacak

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Cadde ortasında koyun kesti, yetmedi tüm pisliğini de kanala boşalttı

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

Fenerbahçeliler çok kızacak! Dursun Özbek'ten bomba Mourinho yorumu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title