Haberler

Yurtta Kış

Sivas'ta 277, Tunceli'de 22 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor Tokat'ın Artova, Niksar ve Başçiftlik ilçelerinde eğitime ara verildi Ulaş Gölü'nün yüzeyi, soğuk havanın etkisiyle buz tuttu

Kar yağışı ve tipi nedeniyle Sivas'ta 277, Tunceli'de 22 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Sivas İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kar yağışı ve tipi nedeniyle 10'u merkeze bağlı olmak üzere il genelinde 277 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapalı köy yollarında karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü Ulaş ilçesinde, evlerin çatısında buz sarkıtları oluştu. Ulaş Gölü'nün yüzeyi, soğuk havanın etkisiyle buzla kaplandı.

Tunceli'de 22 köy yolu ulaşıma kapalı

Tunceli'de kar yağışı ve tipi nedeniyle 22 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. İl Özel İdaresine bağlı 5 ekip, ulaşıma kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Karla mücadele çalışmaları, özellikle yüksek kesimlerde tipi nedeniyle güçlükle yürütülüyor.

Eğitime kar engeli

Tokat ve ilçelerinde de kar yağışı etkisini aralıklarla sürdürüyor. Belediye ekipleri, kent merkezindeki yollarda ve kaldırımlarda kar temizliği yapıyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Artova, Niksar ve Başçiftlik ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verildiğini bildirdi.

Yazıcı, ayrıca Reşadiye ilçesine bağlı belde ve köyler ile Pazar ilçesinde taşımalı eğitime bugün ara verilmesinin kararlaştırıldığını kaydetti.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bugün ara verilmişti.

Sokakta kalan vatandaşlara sıcak yuva

Elazığ'da dışarıda kalan 5 vatandaş, soğuk kış günlerinde kamu misafirhanelerine yerleştirildi.

Elazığ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, özellikle gece saatlerinde şehirlerarası otobüs terminali, tren garı ve parklar başta olmak üzere kentin çeşitli noktalarında polis ekiplerince yapılan kontrollerde, dışarıda kaldığı ya da kalacak yer aradığı tespit edilen 5 vatandaşın, Vali Ömer Faruk Koçak'ın talimatıyla, donma tehlikesine karşı kamu misafirhanelerine yerleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan hava tahmin raporuna göre, önümüzdeki 10 günde sıcaklık dereceleri sıfırın altında seyredeceğinden evsiz ve sokakta kalan bu vatandaşlarımız, kamu misafirhanelerinde konuk edilecektir. Ayrıca vatandaşlarımız, çevresinde bu şekilde yaşayan vatandaşlarımız varsa bunları 155 Polis İmdat Hattı'na bildirebilir." - Sivas

Kaynak: AA / Güncel

Tunceli Tokat Sivas Politika Güncel Haberler

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen öldü mü? Yeğeninden iddialara yanıt var

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Akış görevden alındı, yerine kayyum atandı

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Haziran enflasyonu hariç memur ve emeklinin zam oranı belli oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

Enflasyon mayıs ayında yüzde 3,37 arttı, yıllık bazda yüzde 75,45 oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title