Haberler

Yurt Dışındaki Türklere Burs Desteği

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yurt dışında yaşayan vatandaşlara verilecek "Tez Araştırma Bursları"na başvurular başladı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yurt dışında yaşayan vatandaşlara verilecek "Tez Araştırma Bursları"na başvurular başladı.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, yurt dışında yüksek lisans ve doktoraya kayıtlı adayların yararlanabileceği burs programına başvurular, 15 Haziran 2017'ye kadar devam edecek.

Yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına, çifte vatandaşlara veya mavi kart sahiplerine verilecek burs programına, yurt dışında yerleşik olan ve orta öğretimini burada tamamlamış adaylar başvurabilecek.

ABD, Almanya, Avustralya, Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Hollanda, İngiltere, İsveç, İsviçre, İtalya, Kanada veya Norveç'te yüksek lisans veya doktoraya kayıtlı adaylara yönelik burs programına yüksek lisans tez araştırması için başvuracak adaylarda 1 Ocak 1982 ve sonrasında doğmuş olma şartı aranıyor.

Doktora tez araştırma bursuna başvuranların da 1 Ocak 1972 ve sonrasında doğmuş olması gerekiyor.

Başvuru ilanındaki şartlar arasında ayrıca başvuran adayların tez aşamasında olması ya da tez aşamasına geçebilecek durumda olması da yer alıyor.

- Başvurular üç aşamada değerlendirilecek

Başvurular, kurul kararının ardından oluşturulacak internet sitesi üzerinden elektronik olarak yapılacak ve YTB'nin oluşturduğu sekretarya tarafından ön inceleme, uzman değerlendirmesi ve mülakatlar şeklinde üç aşamada değerlendirilecek.

Adaylar, burs programına "www.ytb.gov.tr/yvburslari" adresinden başvurabilecekler.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title