Haberler

Yılın Turizm Şoförleri Ödül Aldı

Güncelleme:

Antalya'da bir seyahat acentesi tarafından düzenlenen etkinlikte 'En iyi turizm şoförü' seçilen 10 kişiye ödül verildi.

Antalya'da bir seyahat acentesi tarafından düzenlenen etkinlikte trafik kuralları, turistlere davranışı, kılık, kıyafet ve temizliğiyle 'En iyi turizm şoförü' seçilen 10 kişiye ödül verildi.

Antalya'da NBK Touristic tarafından 'yılın turizm şoförü' ödül töreni düzenlendi. Lara bölgesindeki bir restoranda gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan seyahat acentesinin genel müdürü Recep Yavuz, 15 Kasım 2013'ten 15 Nisan'a kadar 350 turizm şoföründe değerlendirme yapıldığını belirtti. Anket ve değerlendirme çalışması yapılan şoförlerin Avrupa'nın 11 ülkesinde 200 bin civarında orta yaş üstü turistle 6 ay boyunca Antalya, Konya, Nevşehir, İstanbul, Çanakkale, Kuşadası, Denizli güzergahında seyahat yaptığını anlatan Yavuz, şoförlerin yaklaşık 9 milyon kilometre yol gittiğini söyledi.

Anket çalışmasının 300 profesyonel turist rehberi tarafından gerçekleştirildiğini aktaran Yavuz, şoförlerin trafik kurallarına uyumu, kılık kıyafeti ve temizliği, turistlere davranışı, tur güzergahına hakimiyeti, tur esnasında genel davranışları, haftalık tur operasyonuna yatkınlığı, rehberlerle uyumunun değerlendirildiğini kaydetti. Değerlendirmenin sağlıklı gerçekleştirilebilmesi için de şoförlerin 5 farklı rehberle en az 9 grup yapmış olmasına dikkat edildiğini dile getiren Yavuz, en yüksek puanı alan 10 turizm şoförünün 'En iyi turizm şoförü' seçildiğini kaydetti. Turizm sektöründeki sorunların kazalardan sonra gündeme geldiğine değinen Yavuz, etkinlikle turizm şoförlerinin önemine değinmek istediklerini vurguladı.

Etkinlikte acente tarafından en iyi turizm şoförü seçilen Ali Şen, Atilla Yıldırım, Bayram Çelik, Birol Kaşkatepe, Mehmet Cesur, Mehmet Yıldırım, Murat Okutan, Recep Topbaş, Serkan Bingöllü ve Servet Önder'e başarı belgesiyle 1000 lira ödül verildi. Etkinlikte ayrıca otobüs firması sahiplerine de teşekkür plaketi verildi.

Yılın turizm şoförlerinden Atilla Yıldırım, işinin zorluğuna değinerek, başarılı bir çalışma dönemi geçirdiklerini anlattı. Yıldırım, ödülü kazandığı için mutlu olduğunu ve bu sezon da başarılı şekilde çalışmaya devam etmeyi istediğini söyledi. Ödül kazanan şoförlerden Bayram Çelik ise meslektaşlarının en az hatayla, turistlere güler yüzlü davranıp, rehberlerle iyi diyalog kurması halinde çalışmalarında başarı elde edeceğini belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Yavuz Antalya Konya Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

selinsu bingölliselinsu.bingollu@hotmail.com:

bu haberde benim babam Serkan Bingollu bu haberde 1. oldu çok mutluyumm...

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title