Haberler

Yaralı Yavru Bozayı Tedavi Edildikten Sonra Doğal Yaşam Alanına Salındı

Güncelleme:

Sakarya'da yaralı olarak bulunan yavru bozayı, Kocaeli'deki Ormanya Doğal Yaşam Parkı'ndaki tedavisinin ardından doğal yaşam alanına salındı. Bozayıya Tuti adı verildi.

SAKARYA'da vatandaşlar tarafından yaralı olarak bulunan yavru bozayı, Kocaeli'deki Ormanya Doğal Yaşam Parkı'ndaki 10 günlük tedavisinin ardından doğal yaşam alanına salındı.

Sakarya'nın Dokurcun beldesinde vatandaşlar tarafından 10 gün önce yaralı halde bulunan yavru ayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ormanya Doğal Yaşam Parkı Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon merkezine getirildi. 5 aylık bozayıya veteriner hekimlerce müdahale edildi. Yapılan kontrollerde travma geçirdiği belirlenen bozayının ön ayaklarında yoğun bir hematom ve röntgen sonuçlarında da boyun omurunda zedelenme olduğu tespit edildi.

TUTİ ADI VERİLDİ

Bakıcılar tarafından Tuti ismi verilen bozayı, tedavi sürecinde keçi sütü, çeşitli meyveler ve kuru yemişle beslendi. 10 günlük tedavisinin ardından bozayı, DKMP ve Ormanya ekipleriyle bulunduğu doğal yaşam alanına tekrar salındı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kocaeli Sakarya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title