Haberler

Yapıcıoğlu: Suriye'de İnsanlar Bir Lokma Ekmek Bulamıyor

Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA) HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep'te partisinin düzenlediği iftar programında Suriye'deki insanların bir lokma ekmek ve bir yudum su bulamadığını söyledi.

Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-DHA) HÜR Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep'te partisinin düzenlediği iftar programında Suriye'deki insanların bir lokma ekmek ve bir yudum su bulamadığını söyledi.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Gaziantep'te partisinin İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen iftar programına katıldı. Kuran okunan ve ilahiler seslendirilen programda konuşan Zekeriya Yapıcıoğlu, Ramazan ayında Suriye'deki insanların oruçlarını açacak bir lokma ekmek ve bir yudum su bulamadığını söyledi. Gaziantep'in Türkiye'ye sığınan Suriyelilere kucak açtığı için ensar bir şehir olduğunu kaydeden Yapıcıoğlu, şunları söyledi: "Gaziantepliler siz daha iyi biliyorsunuz, sınırın öteki tarafında iftar edecek lokmaları ve iftar edecek temiz suyu bulamayan kardeşlerimiz var. İslam coğrafyası çok sıkıntılı bir dönemden geçiyor, biz ise çoğu zaman sadece bakmakla yetiniyoruz. Birbirimize adaletle davranmayı öğrenebilirsek o zaman kardeşlik hukuku da tecelli edecek zulümler son bulacaktır. Sadece kardeşliğin edebiyatını yaparak varabileceğimiz bir yer yok. Birbirimizin hukukuna riayet edersek aramızdaki ihtilafların gerçekten de hak ve hukuk çerçevesinde, adalet temelinde çözülebileceğine olan inancı yeniden toplumumuza, çevremize, etrafımıza verebilirsek evlatlarımızı bu inanç ve şuurla yetiştirebilirsek aramızda herhangi bir sorun çıktığında hemen silaha, şiddete ve savaş yöntemlerine başvurmayacağız. Bizim ihtiyacımız olan budur. Huzura muhtacız, huzuru bulmak için adil olmak zorundayız. Kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmek zorundayız. Allah bize Ramazan ayı hürmetine adil olmayı, nasip eylesin."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zekeriya Yapıcıoğlu Kuran-ı Kerim Gaziantep Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title