Haberler

Yanan Lise Binasının Yıkımına Başlandı

Güncelleme:

Elektrik kontağından çıkan yangın sonrası kullanılmaz hale gelen Karaçulha Çok Programlı Lisesi'nin yıkım çalışmasına başlandı.

Yanan binada inceleme yapan Muğla Valisi Fatih Şahin, öğrencilerin başka bir binada eğitime devam etmesi için arayışların sürdüğünü söyledi.

Muğla Valisi Fatih Şahin, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin ile birlikte dün elektrik kontağı sonucu çıkan yangında kül olan Karaçulha Çok Programlı Lisesi'ne gelerek inceleme yaptı. Vali Şahin, harabeye dönen prefabrik bina ve kullanılmaz hale gelen malzemeler hakkında bilgi aldı. Yangında bilgisayar odası, spor odası, 12 derslik, 2 idareci odası ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen 50 bin TL değerindeki eğitim malzemelerinin tamamen yandığı kaydedildi.

'UCUZ ATLLATTIK'

Yangında can kaybı olmadığı için mutlu olduklarını belirten Vali Şahin, öğrencilerin başka bir binada eğitim öğretime devam etmesi için arayışların başladığını söyledi. Kamu kurumlarının afetlere hazırlık konusunda kendilerini gözden geçirmesi gerektiğine değinen Vali Şahin, 'Okulda eğitim öğretimin aksamaması için acil alternatifler uygulamaya konulacaktır. Geçici çözümleri hemen devreye sokup, kalıcı çözümler için hazırlıklara başlayacağız. Moral bozucu tüm etkenleri ortadan kaldırmalı ve öğrencileri rehabilite etmek için elimizden geleni yapmalıyız. Bu yangını ucuz atlattık. Öğrencilerimize ve ailelerine geçmiş olsun diye konuştu.

YIKIM BAŞLADI

Vali Şahin, incelemelerin ardından okuldan ayrılırken, yanan ek binada yıkım çalışmaları da başladı. İş manikaları yangından sonra binanın ayakta kalan kısımlarını yıkarken, okul önündeki Atatürk büstü işçiler tarafından özenle söküldü.

'DEĞİRMENBAŞI'NDAKİ OKULLAR GÜNDEME ALINMALI'

350 öğrencinin eğitim gördüğü ek binanın yıkılmasının ardından eğitim öğretime devam edilmesi için bina arayışları sürüyor. 2 günlük iznin ardından öğrencilerin eğitim öğretime nerde devam edeceği konusunda kesin bir açıklama yapılmazken, Karaçulha Çok Programlı Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Canözü, Değirmenbaşı'ndaki Fethiye Belediyesi Fen Lisesi ile Gülşen Gökçe Sağlık Meslek Lisesi'nin gündeme alınmasını istedi.

2 okulunda yapımının yeni tamamlandığını dile getiren Canözü, 'Okulumuz yandı. Öğrenci velileri olarak çok üzgünüz. Eğitim öğretimimin aksamaması için yeni bina arayışı var. Ancak şimdiye kadar sunulan çözümlere sıcak bakmıyoruz. Buraya geçici prefabrik binaların yapımından söz ediliyor. Oysa Değirmenbaşı mevkiinde yapımı yeni tamamlanmış 2 okul binası var. Fethiye Belediyesi Fen Lisesi'nde sadece 3 sınıfta eğitim öğretim yapılıyor. Bunun yanında Gülşen Gökçe Kız Meslek Lisesi de tamamlandı. Bu iki okulun geçici olarak gündeme alınmasını istiyoruz dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Değirmenbaşı Karaçulha Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title