Haberler

Varto'da Gençlik Merkezi Hizmete Açıldı

Güncelleme:

Muş'un Varto ilçesinde yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi, çocuk ve gençlere hizmet vermeye başladı. Merkezde gençlere yönelik çeşitli kurslar düzenleniyor.

Muş'un Varto ilçesinde yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi ilçedeki çocuk ve gençlere hizmet vermeye başladı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutup, sporla buluşturmak amacıyla tesisleşmeyi artırdıklarını söyledi.

Merkezde gençlere yönelik bağlama, gitar, resim, satranç, halk oyunları, voleybol, badminton, basketbol, güreş, tekvando, karate ve el sanatları kurslarının başlatıldığını belirten Taşdemir, "Bakanlık olarak gençlerimizi madde ve teknoloji bağımlılıklarından, her türlü kötülüklerden uzak tutarak, gençlik merkezlerimize nezih ve ferah bir ortamda spor, sanat, edebiyat gibi etkinliklerle buluşturmayı amaçlıyoruz. Gençlerimiz de yoğun katılımla gençlik merkezimizi kullanıyor." dedi.

Merkezde milli ve manevi değerlere bağlı gençlerin yetiştirilmesinin sağlandığını aktaran Taşdemir, şunları kaydetti:

"Varto ilçemizde sosyal, kültürel manada gençlere imkan sunacak ortamlar bulunmadığından dolayı gençlerden sürekli talep geliyordu. Bu talep üzerine Gençlik ve Spor Bakanlığımızca burada birçok tesis inşa edildi. İlçe Gençlik Merkezi'nde, gençlerimiz serbest zamanlarını harcayarak kültürel, sanatsal ve sportif etkinliklere katılıyor. Günlük 350 dolayında gencimiz buradaki kurslarımızda etkinliklerimize, atölye ve kulüp çalışmalarımıza katılıyor. Ayrıca yaz aylarında da portatif yüzme havuzumuzda 800'e yakın gencimiz yüzmeyi öğrendi. Gençlerimize 24 saat hizmet vermekteyiz."

Bilgisayar kursuna katılan 3 çocuk annesi Nazlı Çiçek ise merkezin kendileri için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, bilgisayar kullanmayı öğrenmek için kursa katıldığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Gençlik Çocuk Varto Muş Sanat Kültür Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi? Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title