Haberler

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası Mezuniyet Töreni"

Uluslararası Kalkınma ve Girişimciyi Destekleme Derneği Başkanı Kaya: "İstanbul'da zannedildiği gibi büyük yatırımcılar yok. Yatırımlar, devletin çıkardığı bölgesel teşvikler dolayısıyla 1. ve 6. bölgelere kaydırılmış durumda" "Her ilin kendine özgü doğal zenginlikleri var. Bu bakımdan insanları İstanbul'a.

Uluslararası Kalkınma ve Girişimciyi Destekleme Derneği Başkanı Turan Kaya, " İstanbul'da zannedildiği gibi büyük yatırımcılar yok. Yatırımlar, devletin çıkardığı bölgesel teşvikler dolayısıyla 1. ve 6. bölgelere kaydırılmış durumda" dedi.

Kaya, Altunizade Kültür Merkezi'nde dernek tarafından düzenlenen "Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikası Mezuniyet Töreni"nde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinin son 12 yılda önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi.

İstanbul'a "büyükşehir" denildiğini fakat öyle olmadığını ileri süren Kaya, "Kendimizi aldatmayalım. İstanbul, sıkıştırılmış bir insan deposudur" dedi.

Kentte bir kilometrekareye 3 bin insan düştüğünü dile getiren Kaya, şöyle konuştu:

"Bölgesel işsizlik oranının en yüksek olduğu bölge, yüzde 12 ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi, 2. ise yüzde 11 ile İstanbul. İstanbul'da zannedildiği gibi büyük yatırımcılar yok. Yatırımlar, devletin çıkardığı bölgesel teşvikler dolayısıyla 1. ve 6. bölgelere kaydırılmış durumda. Burada sadece yönetim merkezleri var, esas üretim alanı, hammadde kaynağının bulunduğu ve ucuz işçilikle üretimini daha az maliyetle gerçekleştirmek için Anadolu'ya kaydırmışlardır. İstanbul, bir yönetim merkezi, eğitim ve hizmet sektörüdür."

Kaya, dünyada 183 ülke arasında kadınların istihdama katılımı yüzde 66 iken, Türkiye'de bu oranın yüzde 31 olduğu bilgisini vererek, "Kadınların istihdama katılması noktasında, Türkiye 169. sırada" ifadelerini kullandı.

Derneğin işsizlik ve yolsuzlukla mücadele etme amacıyla kurulduğunun altını çizen Kaya, istihdama katkı sağlayacaklarını, ferah bir düzen için kalkınmak gerektiğini anlattı.

İstanbul'da 600 bin yabancı kadının kayıt dışı çalıştığını belirten Kaya, bu şekilde çalışanların elektriğinin, suyunun kesilmesi ve gerekli cezaların verilmesinin caydırıcı olabileceğini belirtti.

"Bayburtlu olup da Bayburt'ta yaşayanlar 76 bin 724, İstanbul'da yaşayan Bayburtlu 114 bin" diyen Kaya, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Giresun'da yaşayan Giresunlular'ın sayısı 419 bin iken, İstanbul'daki Giresunluların sayısı 482 bin. Sinop'ta 203 bin Sinoplu yaşıyor, 361 bini İstanbul'da yaşıyor. Halbuki Karadeniz'de 752 bin ton fındık rekoltesi var. Bunun yüzde 50'si fındık kabul edildiğinde 350 bin ton fındık kabuğu üretiliyor. Bu 350 bin ton fındık kabuğundan 3 elektrik fabrikası kurarsınız ve o bölgenin elektriğini karşılarsınız. Her ilin kendine özgü doğal zenginlikleri var. Bu bakımdan insanları İstanbul'a gelmekten caydırıcı, memleketlerine dönmelerine teşvik edici bir takım uygulamalar yapmak lazım."

Konuşmanın ardından "Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi"ni başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Turan Kaya İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

İbrahim Reisi'nin cenaze töreninden ilk görüntüler! İzdiham yaşanıyor

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Hak mahrumiyeti olan Ali Koç'un RAMS Park'a nasıl geldiği ortaya çıktı

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

Maliye'den vergi kaçıran 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title