Haberler

Üsküdar'da denizde ve karada çevre temizliği

Güncelleme:

- Üsküdar'da denizde ve karada çevre temizliği Üsküdar'da Dünya Çevre Günü'nde denizde ve karada çevre temizliği Başkan Hilmi Türkmen: "Çocuklarımıza sağlıklı bir deniz bırakmak istiyorsak lütfen temiz tutalım" Üsküdar'da, Dünya Çevre Günü çerçevesinde dalgıçlar tarafından boğazın sularında...

- Üsküdar'da denizde ve karada çevre temizliği

Üsküdar'da Dünya Çevre Günü'nde denizde ve karada çevre temizliği

Başkan Hilmi Türkmen : "Çocuklarımıza sağlıklı bir deniz bırakmak istiyorsak lütfen temiz tutalım"

İSTANBUL - Üsküdar'da, Dünya Çevre Günü çerçevesinde dalgıçlar tarafından boğazın sularında deniz dibi temizliği yapmasıyla başlayan etkinlikler, yüzme, boat show ve kano gösterisiyle devam etti. Denizin dibinden çıkarılan atıklar kıyıda sergilendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü çerçevesinde Üsküdar Belediyesi tarafından hem karada hem de deniz üzerinde çok sayıda etkinlik düzenlendi. Üsküdar Kuzguncuk Sahil'de denizin dibine dalan dalgıçlar, topladıkları atıkları kıyıya çıkardı. Denizdeki etkinlikler yüzme, boat show, kano gösterisi ile sürerken, denizin dibinden çıkarılan atıklar kıyıda sergilendi. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'de katılım sağladı.

Öğrenciler çevre kirliliğine sergiyle dikkat çekti

Etkinlik alanında öğrenciler tarafından hazırlanan ve kullanılmış bitkisel atık yağların çevreye verdiği zararların anlatıldığı 'Geri Dönüşüm Şehri' sergisi dikkat çekti. Öte yandan Deniz kirliliği farkındalığını arttırmak için oluşturulan 'Atık Tezgahı' sergisi, atık kumaşlardan hazırlanan dikiş atölyesi ve sergisi, 'Küresel Isınma ve İklim Değişikliği' sergisi de vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

"Tek çaremiz kirletmemek"

Etkinliğe katılım sağlayan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bugün Dünya Çevre Günü. Denizlerden çıkan atıkları gördüğümüzde söyleyecek çok bir sözümüz olmadığını görüyorum. Eğer bu manzaraları görmek istemiyorsak, denizimizin yok olduğunu görmek istemiyorsak tek çaremiz kirletmemek. Temiz tuttuktan sonra iş kolay. Eğer çevre konusundaki bu sorumsuzluk böyle devam ederse 20 yıla kadar bütün denizlerimiz ölü deniz haline gelecek. Dolayısıyla ne balık tutabilecek ne de deniz sporları yapabileceğiz. Çocuklarımıza sağlıklı bir deniz bırakmak istiyorsak lütfen temiz tutalım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Çevre Günü Hilmi Türkmen Üsküdar Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title