Haberler

Urfa 2018'de Pis Sulardan Kurtulacak

Güncelleme:

Şanlıurfa'ya 100 milyon liralık bir proje olan Atıksu Arıtma Tesisi yapılıyor. Projenin tamamlanması ise 2018 yılını buluyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, El Ruha Otel'de Şanlıurfa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi ve Kolektör İşi lansman toplantısı düzenledi.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Daire Başkanı Ferruh Parmaksız, ŞUSKİ Genel Müdürü Mehmet Hamdi Us, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Nihat Kılıç ile genel sekreter yardımcıları ve daire başkanları katıldı.

'2018 URFALILARIN HİZMETİNDE OLACAKTIR'

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Daire Başkanı Ferruh Parmaksız, "Şanlıurfa dendiğinde insanlık tarihinin başladığı Göbeklitepe, mukaddes kitaplarda adı geçen peygamberler, bereketli topraklar, zengin bir kültürel miras ve büyük bir geçmiş aklımıza gelmektedir. Savaştan kaçan Suriyelilere kucak açan engin yürekli Urfa halkına teşekkürü bir borç bilirim. Bugün burada Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde, Avrupa Birliği ile ortaklaşa yaptığımız ve Şanlıurfa gibi çok önemli bir şehrimizin, 100 milyon liralık projesini gerçekleştirmek amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Böyle bir projeyi Urfa'ya kazandırmak, birlikte çalışmamızın en mühim göstergesidir. Avrupa Birliği'ne üyelik sürecinde, Avrupa Birliği ile ortaklaşa yaptığımız ve Şanlıurfa gibi çok önemli bir şehrimizin 100 milyon liralık tutarındaki projesini gerçekleştirmek amacıyla bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu proje Avrupa Birliği'yle iş birliğinin önemli bir göstergesidir. AB Yatırımları Daire Başkanlığı, bugüne kadar toplam bütçe tutarı 2,1 milyar lira. 43 çevre altyapı inşaatını başlatmış olup 11 tesis vatandaşların hizmetine alınmıştır. 850 bin Urfalıya hizmet verecek olan toplam 100 milyon liralık Şanlıurfa Atıksu Projesiyle Türkiye'nin en büyük tarım merkezlerinden olan Urfa'nın bereketli toprakları proje sayesinde daha bereketli ve verimli olacaktır. Yatırım sayesinde sofralarımıza daha sağlıklı, temiz gıdalar gelecek. Çevre Operasyonel Programının en önemli projelerinden olan Şanlıurfa Atık su Arıtma Projesi kapsamında atık su arıtma tesisi ve kollektör hatları yapımı 2 yıl sürecek, 2018 yılında Urfalıların hizmetinde olacaktır. Ülkemizin tabiat varlıklarını korumak, kentsel ve kırsal nüfusumuzun modern şartlarda hayatlarının idamesini sağlamak bizim en temel vazifemizdir. Avrupa Birliği ile birlikte toplam 100 milyon liralık yatırımı burada gerçekleştireceğiz. Bu yatırım 145 bin m3 kapasiteli atık su arıtma tesisi, 22 km atık su kollektörü, teknik yardım ve müşavirlik ile projeyi tamamlayan mal teminlerini kapsamaktadır. Yatırımın yüzde 85'lik kısmı Avrupa Birliği fonlarından ve geri kalanı bakanlığımız ile Büyükşehir Belediyesi kaynaklarından sağlanacaktır. Şüphesiz, çevre altyapı yatırımlarının gerçekleşmesi kadar, yapıldıktan sonra işletilmesinin sürdürülebilirliğini sağlamak da büyük önem taşımaktadır. Projenin Urfa'ya hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.

TEMEL ATMA TÖRENi İLERİ BİR TARİHE ERTELENDİ

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ise "Şanlıurfa'mız için onur verici, gurur verici bir projenin başlangıcını gerçekleştiriyoruz. Aslında bu proje temel atılmak suretiyle Çevre ve Şehircilik Bakanımızın katılımıyla bir temel atma töreni olacaktı. Fakat mevsim koşulları sebebi ile temel atma törenimiz biraz ileriye teyit edilmiş oldu. Ama sağ olsunlar bakanlığımızın değerli bürokratları, yüklenici firma bir an önce projenin Urfa'ya kazandırılması amacıyla Şanlıurfa Merkez Atıksu Arıtma Tesisi ve Kolektör işini başlatmış oluyoruz. Bu proje Şanlıurfa'mıza ne kazandıracak? Avrupa Birliği'nin desteklediği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın destek verdiği ve bizim de proje ortağı olarak içinde bulunduğumuz Atıksu Arıtma Tesisi Şanlıurfa'da bir kere sağlıklı bir yaşamın, sağlıklı bir çevrenin, sağlıklı bir toprak yapısının ortaya çıkmasını sağlayacaktır. Bu proje aslında Şanlıurfa'nın modern yaşam noktasında artık adım attığını, çevresini koruduğunu, tarımını, gıdasını sağlıklı hale getirdiğini ve Avrupa standartlarına doğru uygun adımlarla gittiğini gösteriyor. Tabi proje yıllardır önemli aşamalardan geçiyor ama son noktada projeye müdahil olduk." diye konuştu.

Toplantı proje hakkında sunumun yapılması ile son buldu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title