Haberler

UNRWA: Gazze'ye yardım kara sınır kapılarıyla ulaştırılmalı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'ne yardım ulaştırmanın en elverişli ve etkin yolunun kara sınır kapıları olduğunu ifade etti. UNRWA, yüzer yardım iskelesine ulaşan sevkiyatları memnuniyetle karşılasa da karayollarının hala en elverişli yöntem olduğunu belirtti.

GAZZE, 21 Mayıs (Xinhua) -- Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), Gazze Şeridi'ne yardım ulaştırmanın en elverişli ve etkin yolunun kara sınır kapıları olduğunu ifade etti.

UNRWA, Pazartesi günü sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı kısa açıklamada, "Yeni kurulan yüzer yardım iskelesine ulaşan ilk sevkiyatları memnuniyetle karşılasak da karayolları yardım göndermek için halen en elverişli, etkin, verimli ve güvenli yöntem" ifadelerini kullandı.

Açıklamada, 6 Mayıs'tan bu yana Gazze'nin güneyine yalnızca 69 tırın ulaştığı belirtilerek, felaket boyutundaki insani koşulların devam etmesinin önlenmesi için sınır kapılarının yeniden açılması ve yardımlara güvenli erişim sağlanması gerektiği vurgulandı.

Xinhua'ya konuşan yerel Filistinli kaynaklar, insani yardım taşıyan bir geminin Gazze Şeridi kıyılarına ulaştığını ve küçük botların gemiden malzeme yükleyerek kentin batısındaki yardım iskelesine taşımaya başladığını bildirdi.

Filistinli kaynaklar, onlarca tırla taşınan insani yardımların Gazze Şeridi'nin güney bölgelerindeki Dünya Gıda Programı'na ait depolara götürüldüğünü belirtti.

ABD Savunma Bakanlığı, Mart ayında yaptığı açıklamada gıda, ilaç ve diğer yaşamsal ihtiyaçlar açısından ciddi kıtlık çeken Gazze Şeridi'ne insani yardım ulaştırılmasını kolaylaştırmak amacıyla Gazze Şeridi sahiline geçici bir yüzer iskele kuracağını duyurmuştu.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Birleşmiş Milletler Gazze İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracıyla yolu kapatarak eylem yapan şahıs tutuklandı

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde aracıyla yolu kapatarak eylem yapan şahıs tutuklandı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

İndirim sinyali mi? Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın faiz sözleri kafa karıştırdı

Yurt dışı harç puluna 10 kat zam mı geliyor? Miktarı yalanlamayan GİB, stokçuları uyardı

Yurt dışı harç puluna 10 kat zam mı geliyor? Miktarı yalanlamayan GİB, stokçuları uyardı

Bakmadan Geçme

İspanya - Hırvatistan maçı CANLI izle! (EURO 2024) İspanya - Hırvatistan EURO 2024 maçını hangi kanal veriyor, şifresiz nereden izlenir? #9917 Macaristan - İsviçre maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Macaristan - İsviçre maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? TRT 1 internetten neden izleyemiyorum, TRT 1 çöktü mü? #129300 Macaristan - İsviçre maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SONUCU! Macaristan - İsviçre maçı ne oldu? #9917 TRT 1 neden çekmiyor, TRT 1 sorun mu var? Macaristan - İsviçre maçı CANLI izle! (EURO 2024) Macaristan - İsviçre EURO 2024 maçını hangi kanal veriyor, şifresiz nereden izlenir? MasterChef Soykan kimdir? İcardi'ye benzeyen MasterChef yarışmacısı kim? Yurtdışında bayram namazı saat kaçta kılınıyor? Almanya, Fransa, İngiltere...? Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? İl il bayram namazı saatleri belli oldu! Kurban Bayramı tebrik mesajları 2024! Kurban Bayramı Mesajları kısa ve öz 2024: Kısa ve anlamlı Kurban Bayramı mesajları! Kurban Bayramı mesajları! Whatsapp, Facebook ve Instagram için Kurban Bayramı mesajları! En güzel ve anlamlı resimli Kurban Bayramı mesajları! Bayram mesajları kısa anlamlı, en güzel bayram mesajları neler 2024? Dualı, ayetli, resimli Kurban Bayramı mesajları, sözleri! Kurban Bayramı mesajları 2024: En güzel resimli bayram mesajları İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 15 Haziran Cumartesi İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor?
Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP iade-i ziyareti hazmedemedi, kibarlıktan anlamadılar

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title