Haberler

Ukrayna'daki Gelişmeler

Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert: ''Alman hükümeti Ukrayna'daki durumu hala kaygı verici olarak görüyor'' ''Bir temas grubunun kurulması için görüşmeler devam ediyor''

Almanya Hükümet Sözcüsü  Steffen Seibert, Alman hükümetinin Ukrayna'daki durumu hala kaygı verici bulduğunu söyledi.

Seibet, Federal Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, Kırım'da Rusya'nın tutumundan dolayı uluslararası sözleşmelerle çelişkili bir durum bulunduğunu belirterek, bunun kabul edilemez olduğunu ifade etti.

"Alman hükümeti Ukrayna'daki durumu hala kaygı verici olarak görüyor" diyen Seibert, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ve Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile Avrupalı ve transatlantik partnerlerle sorunun çözümü için yol bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

Bunun sadece siyasi diplomatik bir süreç olacağını yineleyen Seibert, herkesin Ukrayna'nın toprak bütünlüğünün korunmasının gerektiğini ifade etti.

Diplomatik bir sürecin Ukrayna'nın istikrarı için gerekli olduğunu belirten Seibert, uluslararası toplumun Rus hükümeti, özellikle Devlet Başkanı Vladimir Putin ile tamaslarını sürdürmesi ve diyaloğun artırılması için temas grubunun kurulması gerektiğini kaydetti.

"Bir temas grubunun kurulması için görüşmeler devam ediyor" diyen Seibert, bu konudaki görüşmelerin kesilmediğini belirtti.

Rusya'ya yönelik yaptırımlarla ilgili olarak da Seibert, Kırım'da önemli bir şeyin değişmediğini ve yapılacak görüşmelerin beklenileceğini, bunun için de zaman penceresinin sınırsız bir şekilde açık olmadığını kaydetti.

Angela Merkel'in programı

Başbakan Merkel'in programı hakkına bilgi veren Seibert, Angela Merkel'in yarın Brüksel'de AB hükümet ve devlet başkanlarının toplantısına katılacağını bildirdi.

Alman hükümetinin, Ukrayna hükümetini desteklemeye devam edeceğini ifade eden Seibert, toplantının Ukrayna'daki gelişmelerden dolayı AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy daveti üzerine gerçekleştiğini kaydetti.

Merkel'in CEBIT Fuarı için gelecek olan İngiltere Başbakanı David Cameron ile  pazar günü bir araya geleceğini ifade eden Seibert, iki başbakanın akşam yemeğinde buluşacağını, pazartesi günü de CEBİT Fuarı'ndaki stantları gezeceklerini belirtti.

Ukrayna'daki yaralılar Almanya'ya getirilecek

Öte yandan, Alman Savunma Bakanlığınca yapılan açıklamada, Alman ordusundan 2 askerin, gözlemci olarak Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) misyonuyla Ukrayna'ya gittiği belirtildi. Ukrayna'na hükümetinin talebi üzerine gösteriler sırasında yaralanan Ukraynalıların Almanya getirileceği ifade edilen açıklamada, doktorların yaklaşık 50 kişinin Almanya getirilmesi yönünde hazırlık yaptığı bildirildi. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Steffen Seibert Angela Merkel Almanya Ukrayna Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title