Haberler

Türkçe Eğitimi ve Öğretimi Seminerini Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

Afganistan’ın Başkenti Kabil’de, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü Kabil İşbirliği ile TİKA PKO yerleşkesinde, Kabil Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun 27 öğrenciye, Eğitim Koordinatörü Mete Yusuf Ustabulut eğiticiliğinde 72 saat Türkçe Eğitimi alanında seminer düzenlendi.

Afganistan'ın Başkenti Kabil'de, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü Kabil İşbirliği ile TİKA PKO yerleşkesinde, Kabil Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünden mezun 27 öğrenciye, Eğitim Koordinatörü Mete Yusuf Ustabulut eğiticiliğinde 72 saat Türkçe Eğitimi alanında seminer düzenlendi.

Seminerde, Türkçe derslerini seçen öğrencilere yönelik uygulanması gereken yöntemler, Türkçe öğreten öğretmenlerde bulunması gereken nitelikler ile yabancı dil öğretiminde materyal geliştirme teknik ve yöntemleri, eğitimde drama, 6E modeli,diksiyon, beden dili gibi dersler verildi.

Afganistan temasları kapsamında Kabil'de bulunan TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam'ın yanı sıra Yüksek Eğitim Bakan Vekili Muhammed Osman Baburi, Kabil Üniversitesi Rektörü Habibullah Habib ve Milletvekilleri sertifika törenine katıldı. TİKA Başkanı Dr.Serdar Çam konuşmasında, bu kursların tekrarlanması ve desteklenmesi talimatını vererek emeği geçenlere teşekkür etti.

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin de yaptığı konuşmada yakın tarihte açılması muhtemel okullardaki Türkçe öğretmeni ihtiyacını karşılamak için benzeri eğitimlerin devam edeceğini vurguladı.Programda sertifikalar üst düzey müsafirler tarafından takdim edildi ve hatıra fotoğraf çekimi yapıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Afganistan Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title