Haberler

Tübitak'tan Kobi'lere İki Yeni Destek

Tübitak Başkan Vekili Nükhet Yetiş, "Kobi Ar-ge Başlangıç Destek Programı" ile "Teknoloji ve Yenilik Odaklı Girişimleri Destekleme Programı" İsimli İki Yeni Projenin Şubat Ayı İçinde Hayata Geçirilmesinin Planlandığını Açıkladı.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkan Vekili Nükhet Yetiş, "KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı" ile "Teknoloji ve Yenilik Odaklı Girişimleri Destekleme Programı" isimli iki yeni projenin şubat ayı içinde hayata geçirilmesinin planlandığını açıkladı.

Yetiş KOBİ Bilgi Eğitim Fuarları açılış töreninde yaptığı konuşmada, "KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programı" çerçevesinde KOBİ'lerin araştırma-teknoloji geliştirme ve yenilik projesi yaptırmaya özendirmek için firmaların sunacağı ilk iki projenin avantajlı bir şekilde destekleneceğini anlattı. Bu kapsamda KOBİ'lerin fiilen başlatılan bir AR-Ge projesi içinde başvuruda bulunabileceğini belirten Yetiş, programa ilgili yönetmelik kapsamında belirlenen KOBİ tanımına uyan, daha önce TÜBİTAK'tan hiç destek almamış ya da en fazla bir kere destek almış firmaların katılabileceğini kaydetti. Yetiş, söz konusu destek için yılın herhangi bir günü başvuru yapılabileceğine işaret etti.

Alınacak destekle ilgili olarak Yetiş, proje niteliğine göre belirlenmek üzere proje giderlerinin yüzde 75'ine hibe olarak destekleneceğini ve üst sınırın 400 bin YTL olduğunu söyledi. Yetiş, destek süresinin ise 18 ay olduğunu belirtti.

Yetiş, "Teknoloji ve Yenilik Odaklı Girişimleri Destekleme Programı" (TEKNOGİRİŞİM) genç girişimcilerin teknoloji ve yenilik odaklı iş fikirlerine dayanan, nitelikli istihdam yaratma ve rekabet gücü potansiyeli yüksek iş kurma girişimlerinin desteklenmesinin amaçlandığını anlattı. Bu programa girişicilik aldığını belgeleyen veya TÜBİTAK'ın düzenleyeceği girişimcilik eğitimine katılanların başvuruda bulunabileceğine işaret eden Yetiş, başvuruların ise ilan edilecek tarihler itibariyle yapılacağına kaydetti.

Destek süresi 12 ay olan projenin kapsamında en çok 100 bin YTL'lik bütçeli girişim planlarının destekleneceğini belirten Yetiş, girişimcinin teknoloji ve yenilik odaklı iş kurma girişiminde personel, seyahat, danışmanlık ve hizmet alımları, alet-teçhizat, yazılım, yayın giderleri ve malzeme gibi giderlerin destek kapsamında olduğuna dikkat çekti.

Girişim planını eksiksiz olarak teslim edildikten sonra TÜBİTAK Bilim Kurulu kararının 3 ay içinde bildirileceğini kaydeden Yetiş, planın kabul edilmesinin ardından 3 ay içinde de firmanın kurularak sözleşme imzalanacağını anlattı. Yetiş, iş fikri konusunda yapılan çalışmalar sonucunda elde edilen fikri ve sınai hakların kullanımının da firmaya ait olacağını ifade etti.

Yetiş, her iki projenin de şubat ayı içinde hayata geçeceğini bildirdi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Kaçak çalıştıkları tespit edildi! Çay toplayan Senegalli işçiler sınır dışı edilecek

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

Can Yaman, Dubaili aileden gelen 1 milyon euroluk teklifi reddetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title