Haberler

Tika, Afganistan Milli Savunma Üniversitesi'ni Modern Binaya Kavuşturuyor

Afganistan genelinde yüzlerce projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), başkent Kabil'deki Milli Savunma Üniversitesi'ne de destek veriyor.

Afganistan genelinde yüzlerce projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), başkent Kabil'deki Milli Savunma Üniversitesi'ne de destek veriyor.

TİKA Kabil Koordinatörü Süleyman Şahin, AA muhabirine, Afgan ordusunun kapasitesinin geliştirilmesi kapsamında Kabil'in Karga ilçesindeki üniversite bahçesinde bulunan ve Türk subaylarının da danışmanlık yaptığı kampta inşaatının devam ettiği Savunma Üniversitesi konukevi binasının, bölgede "örnek bir yapı" olacağını söyledi.

Askerlere konaklama hizmeti verecek iki katlı binanın 84 yatak kapasiteli olduğunu belirten Şahin, inşaatın kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti.

Şahin, binanın donanımı konusunda Kabil Askeri Ateşesi ile birlikte çalışma yürüttüklerini, donanımın da TİKA tarafından yapılacağını ifade etti.

İngiliz askerlerinin üs olarak kullandığı Kabil'in Karga kampında diğer milletlerden askerler birlikler de bulunuyor. - Belh

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Şahin Afganistan Kabil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title