Haberler

Thodex davası başladı: Kurucu Faruk Fatih Özer 'Bana kumpas kuruldu, kimseyi dolandırmadım' dedi

Güncelleme:

Binlerce kişiyi dolandırdığı iddiasıyla Arnavutluk'ta yakalanarak 21 Nisan'da Türkiye'ye getirilen ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapıldı. Özer savunmasında, 'Hakkımdaki iddialar asılsızdır. Bana kumpas kuruldu, kimseyi dolandırmadım' dedi.

SİNEM NAZLI DEMİR

Binlerce kişiyi dolandırdığı iddiasıyla Arnavutluk'ta yakalanarak 21 Nisan'da Türkiye'ye getirilen ve çıkarıldığı mahkemede tutuklanan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşması Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapıldı. Özer savunmasında, "Hakkımdaki iddialar asılsızdır. Bana kumpas kuruldu, kimseyi dolandırmadım" dedi.

Faruk Fatih Özer'in kurucusu olduğu kripto para borsası Thodex aracılığıyla binlerce kişiyi dolandırdığı iddia edilmişti. Alacaklıların şikayetleri üzerine Nisan 2021'de Anadolu Cumhuriyet başsavcılığı soruşturma başlatılırken Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer yurt dışına kaçmıştı. Kırmızı bültenle aranırken 30 Ağustos 2022'de Arnavutluk'ta yakalanan ve Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine 21 Nisan 2023'te Türkiye'ye getirilerek tutuklanan Faruk Fatih Özer'in de aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 21 sanığın, 'suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme', 'örgüte üye olma', 'bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık', 'tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı' ve 'suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama' suçlarından yargılanmasına baylandı. Sanıklar hakkında toplamda 40 bin 564 yıla kadar hapis istendiği davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

"KİMSEYİ DOLANDIRMADIM, BANA KUMPAS KURULDU"

Anadolu 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Faruk Fatih Özer ve diğer sanıklar ve taraf avukatları katıldı.

Savunma yapan sanık Faruk Fatih Özer, "Medya ve iddianamede yer alan tüm iddialar asılsızdır, kimseyi dolandırmadım. Bana kumpas kuruldu" ifadelerini kullandı. Yurt dışına kaçtığı iddiasıyla ilgili de açıklama yapan Özer, yeni bir oyun şirketi satın almak istediği için yurt dışına gittiğini belirtti.

DURUŞMAYA YARIN DEVAM EDİLECEK

Mahkeme heyeti duruşma arası verdi. Aranın ardından duruşmaya yarın devam edilecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Faruk Fatih Özer Kripto Para Türkiye Thodex Fatih Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title