Haberler

Tgc: Gazetecilere Saldırıyı Kınıyoruz

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak, Taksim'de Gezi Parkı'ndaki olaylarda gazetecilerin hedef seçilmesini kınadı."Taksim'deki Gezi Parkı'nda 4 gündür nöbet tutan sivil inisiyatif gruba yapılan polis müdahalesi"...

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak, Taksim'de Gezi Parkı'ndaki olaylarda gazetecilerin hedef seçilmesini kınadı. " Taksim'deki Gezi Parkı'nda 4 gündür nöbet tutan sivil inisiyatif gruba yapılan polis müdahalesi sırasında olayları izleyen gazeteciler yaralandı. Gazeteciler, milletvekilleri ve yurttaşlar biber gazı ve tazyikli sudan etkilendiler" ifadelerine yer verilen açıklamada, "Güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında gazeteci Ahmet Şık ve Hürriyet Daily News'ten Emrah Gürel'in yaralandığına; Milliyet Gazetesi Muhabiri Hüseyin Özdemir'in ise gaz etkisiyle baygınlık geçirdiğine dikkat çekilerek "Gazetecilik faaliyeti nedeniyle arkadaşlarımıza yönelik saldırı utanç vericidir. Bu olayı kınıyoruz. İstanbul Valisi ve Emniyet Müdürü'nden gazetecilere yönelik saldırıyı gerçekleştiren kişiler hakkında gerekli işlemin yapılmasını bekliyoruz" denildi.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin açıklaması şöyle:

"Gazetecilere yönelik yasakçı ve otoriter tavır ne yazık ki sürüyor. Doğru, yansız haberleri hızlı bir biçimde ulaştırmaya çalışan meslektaşlarımız Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylarda yine hedef seçildi. Gazeteci Ahmet Şık ve Hürriyet Daily News Gazetesinden Emrah Gürel atılan gaz bombaları nedeniyle yaralandı. Milliyet Gazetesi muhabiri Hüseyin Özdemir ise yoğun biber gazından etkilendi. Basın özgürlüğünü engellemeye yönelik ve olayları izleyen gazetecileri bu tür yöntemlerle baskı altına alınmasını savunmak mümkün değildir. Meslektaşlarımıza geçmiş olsun derken, İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü'nden olayların sorumlularının bulunmasını bekliyoruz."

MK - İstanbul / Fatih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Ahmet Şık Taksim Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title