Haberler

Sudan'daki Olaylar

ABD'nin Hartum Maslahatgüzarı Steven Koutsis, Sudan'ın Darfur eyaletinden göçen insanların evlerine dönmeye cesaret edemediklerini söyledi.

ABD'nin Hartum Maslahatgüzarı Steven Koutsis, Sudan'ın Darfur eyaletinden göçen insanların evlerine dönmeye cesaret edemediklerini söyledi.

Hartum'daki ABD Konsolosluğundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Koutsis, Kuzey Darfur Vali Yardımcısı Muhammed Berime ile bir araya geldi.

Koutsis, görüşmede göçmenlerin evlerine dönmek istediklerini ancak Darfur'daki güvenlik zaafiyeti ve suç çetelerinden korktukları için bunu gerçekleştiremediklerini belirterek, Sudan hükümetinin, Birleşmiş Milletler (BM), Afrika Birliği ve yerel kurumlarla sivillere temel hizmetlerin sunulması için çalışması gerektiğini söyledi.

Berime de Darfur'da güvenlikle ilgili gelişmeler ve BM-Afrika Birliği Ortak Barış Gücü'nün (UNAMID) geleceğiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

Berime, Kuzey Darfur vilayetinde isyan olmadığını ancak kentin komşu ülkelerle uzun sınırının hükümet için büyük bir sorun teşkil ettiğini anlattı.

Sudan'ın batısındaki Darfur bölgesinde Adalet ve Eşitlik Hareketi, Sudan Kurtuluş Hareketi ve Sudan Halk Kurtuluş Ordusu hareketlerini bünyesinde barındıran Devrim Cephesi, 2003 yılından bu yana hükümete karşı savaşıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Hartum Darfur Sudan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title