Haberler

Su altında hayalet ağa takılan gül yengeci böyle kurtarıldı

Güncelleme:

Su altında hayalet ağa takılan gül yengeci böyle kurtarıldı Eğitim için daldı, kıl inceliğinde ağa dolanan iki yengeci ölümden kurtardı Ünlü profesörün ağa takılan yengeci, ameliyat yapar gibi temizlemesi kameraya yansıdı Antalya'da yaptığı bilimsel su altı dalışlarıyla öne çıkan...

Su altında hayalet ağa takılan gül yengeci böyle kurtarıldı

Eğitim için daldı, kıl inceliğinde ağa dolanan iki yengeci ölümden kurtardı

Ünlü profesörün ağa takılan yengeci, ameliyat yapar gibi temizlemesi kameraya yansıdı

ANTALYA - Antalya'da yaptığı bilimsel su altı dalışlarıyla öne çıkan Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, hayalet ağa takılması sonucu mahsur kalan iki gül yengecini kurtardı. Gökoğlu'nun, yengecin vücuduna ve ayaklarına dolanan kıl inceliğindeki ağı temizlemek için verdiği uğraş sualtı kamerasına yansıdı.

AÜ Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Gökoğlu, akademik eğitim tatilde olmasına rağmen Su Altı Topluluğu Kulübü öğrencileriyle uygulamalı eğitimlerine devam ediyor. Gökoğlu, eğitim dalışını bu kez Yavuz Özcan Parkı falezler altından gerçekleştirdi. Bu dalış esnasında Gökoğlu'nun karşısına hayalet ağa dolanan iki gül yengeci çıktı. Kayalıklara takılan halk arasında 'tırı vırı' olarak bilinen ağda ölümü bekleyen iki yengeci Gökoğlu, kurtarmak için harekete geçti. İlk önce ağı takıldığı yerden çıkaran Gökoğlu, daha sonra eline aldığı yengecin vücuduna dolanan kıl inceliğindeki ağları bıçakla itinayla kesti. Su altında yaklaşık 15 dakika ağı temizleyen Gökoğlu, daha sonra yengeci doğal ortamına bıraktı. Gökoğlu'nun bu yengeci kurtarma anı saniye saniye su altı kamerasına yansıdı.

"Eğitim dalışı"

Gökoğlu, öğrencileriyle Konyaaltı sahili ve falezler altına sık sık eğitim dalışı gerçekleştirdiklerini kaydetti.

Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu öğrencilerinin her dalışının bilimsel içerikli olduğunu dile getiren Gökoğlu, bunun yanında bazen gördükleri ilginç olaylarına görüntülediklerini belirtti.

"Ağ su altında olduğu sürece balıklar takılmaya devam edecek"

Falezler altındaki dalışlarda karşılaştıkları en büyük sorunlardan birinin hayalet ağlar olduğunun altını çizen Mehmet Gökoğlu, "Halk arasında bu ağlar tırı vırı olarak adlandırılır. Esasında bu ağın satılması ve kullanılması yasak. Bu ağ su altında kaldığı sürece balıklar bu ağlara takılıyor ve orada kalıyor. Bir süre sonra ise ölüyorlar" dedi.

"Ağları itina ile temizledi"

Su altındaki bir ağa iki tane gül yengecinin dolandığını gördüklerini anlatan Gökoğlu, "Gül kırmızısı rengi olan bir canlıdır. Ağa dolanmışlar. Yengeçleri kurtardık ve doğal ortamına bıraktık. Kıl gibi bir ağ, yengeçlerin ayakların dolanmış uzun uğraş sonucu kurtardık. Yengeçlerden birinin ayakları kopmuştu, onu da karada kurtardık. Bu tür av araçlarının kullanılması yasak. Bu ağ su altında kaldığı sürece başka canlıları yakalamaya devam edecek. Katil ağların satışlarının yasaklanması gerekir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Mehmet Gökoğlu Antalya Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title