Haberler

Beyrut'ta patlamanın yıl dönümünde hayatını kaybeden 218 kişi anıldı

Güncelleme:

Lübnan'da Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen patlamanın üzerinden bir yıl geçti.

Lübnan'da Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos 2020 tarihinde meydana gelen patlamanın üzerinden bir yıl geçti. Patlamada hayatını kaybeden 218 kişi Lübnan Güvenlik Güçleri'in düzenlediği törenle anıldı.

Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki limanda 4 Ağustos 2020 tarihinde 2 bin 750 ton amonyum nitratın patlaması sonucu facia yaşanmıştı. Limanda meydana gelen şiddetli patlamada 218 kişi hayatını kaybetmiş, en az 150 kişi patlamanın ardından sakatlanmış toplam 7 bin kişi yaralanmıştı. Faciada 77 bin ev yıkılırken 300 binden fazla kişi de evsiz kalmıştı.

Patlamanın yıl dönümünde Lübnan Güvenlik Güçleri Beyrut Limanı'nın meydanında anma töreni düzenledi. Tören kapsamında güvenlik güçleri, ellerinde güllerle yürüyüş düzenledi. Güvenlik güçleri Beyrut Limanı'ndaki Şehitler Anıtı'na gül bıraktı.

Son verilere göre patlama su, kanalizasyon ve belediye hizmetlerinde toplam 390 ila 475 milyon ABD doları hasar meydana geldi. Beyrut'taki özel işletmelerin yüzde 56'sı ise olumsuz etkilendi. Patlama ülkedeki ekonomik sorunların da artmasına neden oldu. Yüzlerce Lübnanlı işsiz kalırken ülkede yoksulluk oranı da arttı, alım gücü düştü. Petrol ve ilaç başta olmak üzere pek çok ürünlerin kıtlığı yaşanıyor.

Patlamanın tarihinden bu yana ekonomik ve siyasi sorunlar şiddetleniyor. Ülkede siyasi problemler ve hükümet krizi devam ederken hayatını kaybedenlerin aileleri ve yakınları için adalet arayışı da devam ediyor. Halk, hükümet kuramayan Saad Hariri'nin görevden çekilmesinin ardından, göreve gelen Lübnan eski Başbakanı milyarder Necip Mikati'nin ülkedeki problemler için hükümeti kurarak çözüm bulmasını bekliyor.

(Nisrine Borghol/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beyrut Limanı Lübnan Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
title