Haberler

Silopi'de, 'Özerk Rojava' Eyleminde Olay Çıktı

Bdp Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, akşam saatlerinde BDP Silopi binası önünde toplandı.

Bdp Şırnak Milletvekilleri Selma Irmak ve Faysal Sarıyıldız'ın da aralarında bulunduğu kalabalık bir grup, akşam saatlerinde BDP Silopi binası önünde toplandı. Nusaybin ile Suriye'nin Kamışlı kenti arasında örülen duvarı protesto etmek ve Suriye'de Kürtler'in yaşadığı Rojava Bölgesi'ndeki 3 büyük kantonundan biri olan Cizire Kantonu'nda ilan özerkliğin ilan edilmesini kutlamak için toplanan BDP'liler, Nur Mahallesi'nde yürüyüşe geçti. İpek Yolu'ndan geçtikten sonra basın açıklaması yapmak isteyen BDP'lilere polis izin vermedi. Bunun üzerine BDP Sarıyıldız ile İlçe Emniyet Müdürü Zeki Sezer arasında tartışma yaşandı. İşte BDP'li Sarıyıldız ile Emniyet Müdürü Sezer arasında yaşanan diyalog şöyle;

BDP'Lİ VEKİL İLE EMNİYET MÜDÜRÜ ARASINDA TARTIŞMA

Emniyet Müdürü Sezer : Bize yolun diğer tarafından açıklama yapılacağı söylendi. Ona göre tedbir aldık. Yine gelişen olaylar var. Yüzleri kapalı şahıslar var

BDP'li Sarıyıldız : Gençler tahrike geldi. O ayrı bir konu

Müdür Sezer : Karşıya geçmenize izin vermiyorum

Vekil Sarıyıldız : Böyle olması halinde gelir, akarlar. Tatsız şeyler yaşanır. 2 dakikada biz geçeriz

Müdür Sezer: Bunun garantisini veriyor musun? Olay olmayacağının garantisini?

İkili arasında bu konuşmalar devam ederken, yüzü maskeli bir grup, İpek Yolu'nu trafiğe kapattı. Bunun üzerine Emniyet Müdürü Zeki Sezer de kalabalığın karşıya geçmesine izin verdi.

ÇOCUK GÖSTERİCİ POLİS ARACINA ÇIKTI

Yolun karşısına geçen BDP'liler, yapılan basın açıklamasının ardından ilçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında bir grup, polis zırhlı araçlarına taşlarla saldırdı. Göstericiler, daha sonra defalarca saldırıya uğrayan ve inşaatı devam adliye binasını da hedef alarak, molotof kokteylleri ve taşlarla saldırdı. Saldırı sonrası, adliye binasının giydirme duvarlarının tamamı tahrip edildi. Giydirme duvarlarındaki plakaların çoğu kırıldığı gözlendi. Saldırılar sırasında, küçük bir çocuk, akrep denilen zırhlı polis aracının üzerine çıktı.

YARDIM KÖMÜRLERİNİ BARİKAT OLARAK KULLANDILAR

Polis, zırhlı araçlarla, gaz bombaları ve tazyikli sularla müdahale ettiği göstericiler, ara sokaklara kaçtı. Polis ara sokaklarda da takip ettiği göstericiler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin dağıttığı kömürleri yola getirerek, barikat kurdu. Polis araçları, bu barikat nedeniyle manevra yaparak geri dönmek zorunda kaldı. Polisle göstericiler arasındaki olaylar daha sonra İstiklal Caddesi'ne sıçradı. Burada göstericilere tazyikli su ve gaz bombalarıyla müdahale eden polise, göstericiler de havai fişek, taş ve molotof kokteylleri ile karşılık verdi. Uzun süre devam eden taşlı saldırının ardından göstericiler, ara sokaklara kaçarak dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Faysal Sarıyıldız Rojava Silopi Bdp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title