Haberler

Siirt'te 125 Bin Ton Konsantreye Ulaşıldı

Park Holding, Siirt bakır yataklarında dev rezerveye ulaştı.

Park Holding, Siirt bakır yataklarında dev rezerveye ulaştı. Madenden yılda l.5 milyon ton bakır cevheri çıkarılması ve 125 bin tonun üzerinde bakır konsantresi üretilmesi standardına ulaşan Ciner, yılda 160 milyon dolar ciro elde edecek.

Siirt Milletvekilleri Afif Demirkıran, Osman Ören, beraberindeki partililerle birlikte Şirvan ilçesinin Maden köyünde yapımı süren çalışmaları yerinde inceledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Park Holding Maden işletme genel Müdürü Ramazan Yıl, madende açılan tünelin 2004 yılında kurulan işletmede hedefledikleri yılda 125 bin tonun üzerindeki bakır konsantresine ulaşıldığını söyledi.

Genel Müdür Yıl, çıkartılacak cevherin işlenerek bakır konsantresi haline getirildiğini ifade ederek şunları söyledi, "Yılda l.5 milyon ton rezerv işletilme hedefine ulaştık. Bundan da 125 bin ton bakır konsantresi elde ediyoruz. 39 milyon ton olan toplam rezerveden yılda 1.5 milyon ton rezerve çıkarıldığı göz önünde bulundurulduğunda bunun da üretim kapasitesi 25 yıllık bir rezerve mevcuttur. Üretilen rezerveler önce kamyonlar bakır işleme tesislerinden eleniyor, ardından da üretilen bakır cevheri Siirt'ten İskenderun Limanı üzerinden Çin piyasasına ihraç ediyoruz."dedi.

Çalıştırılan personellerin yüzde 95'inin Siirt genelinden karşılandığını da ifade eden Yıl, açıklamasında, "Maden köyünde bulunan vatandaşlarımız bir şirket kurdu, köylülerden oluşan bu şirket madende çalışan toplam 3 taşerondan biridir. Ayrıca Madende alınan her ürün de Siirt piyasasından temin ediliyor."dedi.

Hükümet olarak bu tür yatırımları desteklediklerini belirten Siirt Milletvekili Afif Demirkıran, Siirt'in yer altı ve yer üstü kaynakları noktasında cazibe bir Pazar olduğunu söyleyerek, iş adamlarını yatırım yapmaya davet etti.

Demirkıran, "Madende yılda 125 bin ton konsantre elde ediliyor, bu da yılda 160 milyon dolar seviyesine tekabül ediyor. Ayrıca bu madende çalışanların büyük bir kısmının Siirt'ten olması bizim için çok daha önemlidir. Temin edilen malzemelerin de yerelde alınıyor. Nihayetinde Siirt madencilik ve enerji sektöründe çok cazip bir pazardır. Hükümetimizin yeni teşvik yasasıyla birlikte özellikle bu sektörde çok ciddi bir canlanma yaşanacaktır."diye ifade etti.

Daha sonra iftar programına katılan Demirkıran ve beraberindekiler, buradaki maden işçileriyle birlikte iftarını açarak sohbet etti. - SİİRT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osman Ören Şirvan Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title