Haberler

Siirt - Dbp?li Yüksek: Artık Final Aşamasına Gelmiş Durumdayız

Dbp'li Yüksek: Artık final aşamasına gelmiş durumdayız Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "40 yıldır amansız bir mücadele yürütüyoruz ve bu mücadelenin artık final aşamasına gelmiş durumdayız" dedi.

Dbp'li Yüksek: Artık final aşamasına gelmiş durumdayız

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, "40 yıldır amansız bir mücadele yürütüyoruz ve bu mücadelenin artık final aşamasına gelmiş durumdayız" dedi.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, HDP'li milletvekilleriyle geldiği Siirt'te belediye konferans solonunda partililere yaptığı konuşmada, bu yüzyılın Kürt halkının yüz yılı olacağını söyledi. Yüksek, "Bir kez daha sizin egemenliğinizi baş eğleyeceğiz. Bundan sonra kendi coğrafyamızda kendi yaşadığımız yerlerde özgürce yaşayacağız ve kendi kendimizi yöneteceğimizin direnişini geliştiriyor. 40 yıldır amansız bir mücadele yürütüyoruz ve bu mücadelenin artık final aşamasına gelmiş durumdayız. Türkiye devletinin anlaması gereken hususların başında bu geliyor. Bundan sonra egemenlik ilişkisine bu halk girmeyecek. Eğer birlikte yaşayacak isek, eşit bir şekilde yaşayacağız. Bizi dilimizle, bizi kimliğimizle kabul edeceksiniz, kendimizi yönetme hakkınızı kabul edeceksiniz. Bu koşullarda birlikte yaşayabiliriz" diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta sonu Diyarbakır'da yapılan Demokratik Toplum Kongresi'nin Genişletilmiş Kongresi'nde bütün demokrasi kurumları olarak Kürt halkının tüm örgütlü kurumları olarak bir irade beyan ettiklerini ifade eden Yüksek, "Eğer bu irade beyanımızı doğru değerlendirirse Türkiye hükümeti bu krizden, bu kaostan çıkış mümkündür. Ama şuana kadar verdikleri ret ve inkara sürdürme politikalardır. Bu şekilde politikalarını sürdürmeleri halinde hücrelerimizi ve Kürdistan'da santim santim her metre karesinde size direneceğiz. Onu böyle bilesiniz" dedi.

Sorunun çözümünün, DTK kongresinde ortaya konan deklarasyonu muhatap almak olduğunu aktaran Yüksek, bunun Öcalan ile müzakere edilmesi gerektiğini söyledi. Yüksel, "Türkiye coğrafyası, Kürdistan coğrafyası daha fazla ölüm yaşamadan, daha fazla kayıp yaşamadan bundan çıkabilir. Etrafı ateş çemberi iken Ortadoğu'nun, diğer ülkelerine dönmeyebilir. Buradan hala bir son çıkış var. Bu son çıkışı Türkiye hükümeti iyi değerlendirmelidir. Bunun için de derhal vakit kaybetmeden ilk olarak yapması gereken Sur'daki, Cizre'deki ve Silopi'deki sıkıyönetim derhal kaldırmalıdır. Siirt'ten, yine Botan'ın bir kentinden, Botan'ın direniş merkezinden hükümete ve devlete seslenmek istiyoruz, eğer bu krizden, kaostan çıkmak istiyorsanız, bu kavga sonlansın, bu çatışmalar dursun istiyorsanız, biran önce bu sıkıyönetim uygulamalarına son verin ve deklarasyonu Öcalan ile müzakere edin. Bu bir çıkış yoludur, bu bir çıkış adresidir. Buna işaret edilmiştir. Evleri yıktınız, sokakları tahrip ettiniz, ibadethaneleri yaktınız, kültür merkezlerini bombaladınız, kültürel mirasımızı yok ettiniz. Evlerimizin üzerinde taş üstüne taş bırakmadınız. Ama bir şeyi başaramadınız, o da bu halkın özgürlük mücadelesini kıramadınız kıramayacağınız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamuran Yüksek Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500

Yorumlar (2)

şırnaklı:

havalarda uçuyorsun bu vatan hainliğinin sonu iyi olmayacak bilesin.

4
0
yanıtYanıtla
suruclu recai:

sen ve senin gibiler ne kurt halkini yonete bilir siz ve sizin gibiler ancakta kandan beslenirler kimsenin kanini size yidirmyecegiz kurduyle turkiyle finalmi ve senin etek giyme zamanin geldi figenede zil takacam gorursuunuz bu devlet kimsesiz deyil en ve senin gibileri yonetemez efendi finali bekliyelim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title