Haberler

Şifa Hastanesinin İftar Yemeğinde Konuşan İzmir Valisi Kıraç, Terörü Kınadı

Şifa Üniversitesi, İzmir'in protokol üyeleri, işadamları ve siyasetçilerini iftar yemeğinde biraraya getirdi.

Şifa Üniversitesi, İzmir'in protokol üyeleri, işadamları ve siyasetçilerini iftar yemeğinde biraraya getirdi. İftar yemeğine İzmir Valisi Cahit Kıraç, Devlet eski Bakanı Işılay Saygın, Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay ile çok sayıda işadamı ve siyasetçi katıldı.

İftar yemeği sonrası konuşan İzmir Valisi Cahit Kıraç, Şifa Üniversitesi yetkililerine böyle bir program düzenledikleri için teşekkür ederek, "Şifa Üniversitesi'nin doğuşunu, bugünlere gelişini adım adım izleyen bir kişiyim. Ben Erzurum'da vali yardımcısı iken 1989'lu yıllarda Şifa'nın orada bir hastanesi vardı ve güzel hizmetler veriyordu. Şifa'yı orada tanımaya başladık. İzmir Valiliğim sırasında da Şifa'nın geldiği boyutu gördük. Sonuçta bir üniversite kapasitesine ulaştı. Şifa Üniversitesi, bir vakıf üniversitesinin nasıl olması gerektiğini gösteren güzel bir örnek oldu" dedi.

Hakkari'de terör saldırısı sonucu 6 asker ve 2 korucumuzun şehit edildiğine dikkat çeken Vali Kıraç, şöyle konuştu: "Bizim inancımız gereği bir insanı öldürmek tüm insanları öldürmek gibidir. Gözü dönmüş teröristler, inançları sıfır olan bu teröristler, halen kan dökmeye devam ediyor. Ama kan dökerek, zulümle neticeye gitmek mümkün değildir. Bu kan dökücülere bu mübarek ramazan akşamında akıttıkları kanda boğulacaklarını bir kez daha hatırlatıyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum."

Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır da, iftar sofralarının aramızdaki birlik beraberliği pekiştirmek ve yüceltmenin önemine dikkat çeken bir konuşma yaparak "Bir yandan teröre kurban verdiğimiz şehitlerimiz için yüreğimiz yanıyor bir yandan da bu sofralarda birlik beraberliğimizi, barışı, dostluğu konuşuyoruz" dedi.

Şifa Hastaneler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr. Mehmet Ateş de, Şifa Üniversitesi'nin geçen yıl Türkiye'de üç fakülte ve beş bölümde hizmet verdiğini belirterek şunları söyledi: "Geçen yıl 3 bölümde Türkiye ikinciliği bir bölüm de de Türkiye dördüncülüğü nasip olmuştu. Tercihlere baktığımızda inşallah 5 bölümden üçü veya dördünde Türkiye birinciliği bekliyoruz. Çok çalışkan öğrencilerimiz geldi. Bu yıldan itibaren öğrencilerimizin yurtdışı eğitimleri başlayacak." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cahit Kıraç Bornova Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

title