Haberler

Şerife Nineyi de Vurdular

Seyrantepe Barajı'nın Güvenliğinden Sorumlu Güvenlik Güçlerine Kurulan Pusuda Bir Yaşlı Kadın da Hayatını Kaybetti.

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ndeki Seyrantepe Barajı'nın güvenliğini sağlayan güvenlik güçlerine, pusu kuran bir grup PKK'lı terörist tarafından ateş açıldı. Köylülerin de iki ateş arasında kaldığı çatışmada 2 asker şehit oldu, 1 Astsubay ile 4 köylü de yaralandı. Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandoların indirildiği bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldı.

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ne 17 kilometre uzaklıkta Tunceli sınırında bulunan Yoğunağaç Köyü'ndeki Seyrantepe Barajı'nın uzak korumasını sağlayan askeri tim, dün saat 21.00 sıralarında görevden dönerken, pusu kuran bir grup PKK'lı terörist tarafından ateş açıldı. Töreristlerin uzun namlulu otomotik silahlarlan açtığı çarpraz ateş sonucu 2 asker şehit olurken, karakol komutanı astsubay yaralandı. Bu sırada tarlada çalıştıktan sonra sepetli motosikletle köylerine dönen bir aile de, teröristler ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmanın ortasında kalınca kurşunların hedefi oldu.

PKK'lı teröristlerin silahlardan çıkan kurşunlarda motosiklette bulunan 60 yaşlarındaki Şerife Gezici isimli kadın hayatını kaybederken, 4 sivil de yaralandı.

Çatışma yerine yaklaşık 1.5 kilometre uzaklıktaki Yoğuağaç Jandarma Karakolu'ndan askerler de hemen bölgeye giderek PKK'lı teröristlerle çatışmaya girdi. Çatışma sürerken, Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı'ndan kalkan Sikorsky helikopterlerle özel eğitimli komandolar bölgeye indirildi. Süper Kobra tipi helikopterler de PKK'lıların bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı. Bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi.

Çatışmada yaralanan astsubay ile durumu ağır olan 1 sivil çocuk askeri helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne götürüldü. Sivil 3 yaralının tedavisinin Karakoçan Devlet Hastanesi'nde sürdüğü kaydedildi.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi'ndeki Seyrantepe Barajı'ndaki koruma görevinden birliğe dönerken pusu kuran PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateş sonucu şehit olan askerlerin Diyarbakır Ergani nufüsuna kayıtlı Jandarma Er Zülfikar Aksoy ile Hakkari Çukurca nufüsüna kayıtlı Jandarma Er Süleyman Akan, yaralı diğer askerin ise Jandarma Astsubay Ahmet Gökalp olduğu belirlendi.

Çatışma iki ateş arasında kalan aileden aynı aileden Şerife Gezici'nin öldüğü terörist saldırısında diğer yaralı sivillerin ise aynı aileden Ali (49), Bedriye (38) İsmail (19) ve Mazlum Gezici (5) oldukları öğrenildi. Saldırıdan sonra kaçan teröristlerin yakalanması için takviye birliklerin sevkedildiği bölgede operasyonlar sürüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title