Haberler

Sekiz Günde Hazırlanan 'En Uzun Lezzetler', Sekiz Dakikada Bitti

Bayrampaşa’da 4’üncüsü düzenlenen ‘Yedi İklim Yedi Renk Kültür Şöleni’ kapsamında Türkiye’nin en uzun yöresel sofrası kuruldu.

Bayrampaşa'da 4'üncüsü düzenlenen 'Yedi İklim Yedi Renk Kültür Şöleni' kapsamında Türkiye'nin en uzun yöresel sofrası kuruldu. 100 metre uzunluğunda 8 günde hazırlanan lezzetler, 8 dakikada bitti.

Bayrampaşa Belediyesi'nin bu yıl dördüncüsünü düzenlediği 'Yedi İklim Yedi Renk Kültür Şöleni' kapsamında 100 metre uzunluğunda yöresel sofra kuruldu. Türkiye'nin 7 bölgesine ait 200 çeşit yemek ve tatlıların bir araya geldiği şölende Diyarbakır'ın mumbar dolmasından Siirt'in büryanına, Akdeniz'in salatalarından Balkanlar'ın böreklerinden tatlılarına kadar yöresel lezzetler katılımcıların beğenisine sunuldu. Vatandaşlar tarafından büyük rağbet gören lezzetler yaklaşık 8 dakika içinde tüketildi.

Lezzetlerin tadına bakan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, "Türkiye'nin en uzun yöresel sofrasını şölen kapsamında 8 günde hazırladığımız lezzetlerle gerçekleştirdik. Soframızı renklendirmek için de Karadenizliyle Diyarbakırlıyı, Hataylıyı, Karabüklüyü bir araya getirdik ve gönül birliği yaptık. Böylece şölen kapsamında onların sevgilerini muhabbetlerini daha çok pekiştirdik" dedi.

Yemekleri ve tatlıları hazırlayan aşçı Gökhan Özcan, 10 gün malzeme seçtiklerini 8 günde de 20 kişilik ekiple yemekleri hazırladıklarını söyledi. İlk defa künefe yiyeceğini söyleyen Bulgarlı Nermin Soy, ilk defa Türkiye'nin birçok yöresine ait yemekleri bir arada gördüğünü ve bu manzaradan çok etkilendiğini belirtti.

Sofranın hemen arkasında yer alan dernek ve federasyonların kurduğu stantlarda ise kurulan sofralar gibi Türkiye'nin 7 bölgesinin tüm renkleri, sanatsal ve kültürel değerleri ile tanıtıldı.

İsviçre'de yaşayan ara sıra Türkiye'ye gelen Şerafettin Demircan, "Bu tür etkinlikler İsviçre'de de oluyor. Ancak buradakilerin farklı bir tadı var. Yemekler şahane görüyor" dedi.

22 Haziran'a kadar devam edecek olan şölende Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Marmara, İç Anadolu, Rumeli, Güneydoğu Anadolu ve Batı Karadeniz geceleri düzenlenecek. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Bayrampaşa Türkiye Siirt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title