Haberler

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. Yılı

Kilis'te, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla program düzenlendi.

Kilis'te, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla program düzenlendi.

Mübeccel Suphi Yavaşca Sosyal Bilimler Lisesi Lisesi öğrencileri tarafından Alaeddin Yavaşca Kültür Merkezinde düzenlenen programda, öğrencilerin hazırladığı "Çanakkale Geçilmez" adlı tiyatro gösterisi katılımcıların beğenisini kazandı.

Kilis Valisi İsmail Çataklı, etkinlikte yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin aziz milletin vatanı için canını seve seve feda ettiği, acı ve hüzünlü, bir o kadar da gururlu bir kahramanlık destanı olduğunu belirtti.

Çanakkale'nin, bin yıllık tarihin her anına damga vuran istikbal ve istikbal konusunda kararlığın ve iman gücünün çok büyük fedakarlıklarla teyit edildiği bir yer olduğunu dile getiren Çataklı, "Çanakkale'den, Sakarya'ya, Kafkasya'dan, El Bab'a, Kıbrıs'tan, Yemene kadar adımızın anıldığı bütün cephelerde, istiklalimiz ve istikbalimiz için gözlerini kırpmadan canlarını vermeye göze aldılar. Bir gül bahçesinde toprağa düşen yüz binlerce mehmetçiğimize Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.

Piyade Üsteğmen Selim Öztürk ise Çanakkale Zaferi'nin 102. yıl dönümünde anmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından çeşitli dallarda başarılı olan öğrencilere bisiklet hediye edildi.

Programa, AK Parti Kilis Milletvekilleri Mustafa Hilmi Dülger, Reşit Polat, Belediye Başkanı Hasan Kara, AK Parti İl Başkanı İzzet Toprak, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Metin Karakuş ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Çanakkale Zaferi AK Parti Kilis Politika Güncel Haberler

title