Haberler

Sedat Yalçın'a Hayırlı Olsun Ziyaretleri

Güncelleme:

Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a kutlama ziyaretleri devam ediyor

22 Nisan'da gerçekleştirilen kongreden sonra yeniden başkanlık koltuğuna oturan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'a hayırlı olsun ziyaretleri hız kesmeden devam ediyor. Bursa'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK) Yalçın'ı makamında ziyaret ederek kongredeki başarısından dolayı tebrik etti. Sedat Yalçın, Has Parti yöneticilerini kabulünde, " Türkiye, darbe ortamında hazırlanan metinlerle yönetilemez durumda. Bunu iktidarı ve muhalefeti ile çözmeliyiz" dedi.

BTSO-OSB ZİYARETİ

Sedat Yalçın'ın bugünkü ilk konukları Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkanı Ali Uğur ve yönetim kurulu oldu. Ziyarette BTSO-OSB yönetiminin sıkıntılarını ve taleplerini dinleyen Yalçın, oda yönetimine teşekkür etti. Sedat Yalçın ziyaret sırasında "Bursa'da Kobilerin sanayi dönüşümünü gerçekleştirecek, önümüzdeki 20-30 yıla entegre olacak şekilde komisyon çalışmalarını hazırlıyoruz. Sizin de bu komisyonlara katkı koymanızı isterim" dedi. Yalçın komisyon çalışmalarının daha sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Bakanlara ulaştırılacağını ve Bursa'da büyük bir sunum yapılacağını da açıkladı. Konuşmasında kentsel dönüşüm konusuna da değinen Yalçın, Bursa'nın bir kimliği olduğunu ve bunun bozulmasını istemediklerini belirterek, Bursa'daki dönüşümü kentin deprem güvenliği öncelikli olmak üzere, tarihi ve kültürel yapısını bozmadan kurgulayacaklarını vurguladı.

"SAATİ 2023'E KURDUNUZ MU?"

Yalçın, HAS Parti Bursa İl Başkanı Ali Mollasalih ve il yönetimiyle de bir araya geldi. AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım'ın da katıldığı toplantı esnasında esprili anlarda yaşandı. Ziyaretin başında AK Parti İl Başkanı Yalçın'a adının yazılı olduğu bir duvar saati hediye eden Mollasalih, "Zaman sizin aleyhinize, bizim lehimize işliyor" deyince, Yalçın, "Saati 2023'e kurdunuz mu" diye espri yaptı.

Bu keyifli anların ardından Yalçın'a hayırlı olsun dileğini ileten Ali Mollasalih, Sedat Yalçın'a bugüne kadar siyasete koyduğu katkılardan dolayı teşekkür etti. Yalçın'ın Bursa'da önemli bir siyasetçi profilini ortaya koyduğunu ifade eden Mollasalih, "Bu dönemde bir hizmet ortaya çıktığı zaman Bursa'daki bütün kesimlerin alkışıyla ortaya konması gerekir. Bursa bu dönem hak ettiği hizmetleri ötelenmeden almalı" dedi.

"TÜRKİYE İSTİKRAR İSTİYOR…"

Mollasalih'ten sonra konuşan AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise, 22 Nisan'daki kongrede büyük bir coşku yaşandığını hatırlatarak, "Kongrenin verdiği önemli bir mesaj var. Türkiye kesinlikle istikrar ortamı arzu ediyor. Çünkü yapılacak ne iş varsa istikrar olmazsa olmazı… AK Parti'nin 10. yılında üçüncü kez iktidar olmasına rağmen, bu yoğun ilginin devam etmesinin altında bu yatıyor. Türkiye yakaladığı istikrar ortamından vazgeçmek istemiyor, kazanımlarını kaybetmek istemiyor. Bizlerde bu isteğe paralel olarak Bursa'daki çalışmalarımızı planlıyoruz" dedi.

"MUHALEFETİN FİKİRLERİNİ ÖNEMSİYORUM…"

Bursa siyasetinde diğer siyasi partilerde olan ilişkileri düzeyli ve bilgi temelli götürmek istediklerini dile getiren Yalçın, "En zor günde iletişim kurabilecek, yüz yüze bakabilecek durumda olmak istiyoruz. Çünkü ilerleme fikirlerin konuşulmasından tartışılmasından meydana geliyor. Muhalefet partilerinin ülkenin geleceği ile ilgili fikirlerinden iktidar olarak yararlanmak isterim" şeklinde konuştu.

"ANAYASADA FARKINDALIK OLUŞTURMAK İSTİYORUZ…"

Yeni anaysa çalışmalarına da değinen Yalçın, şunları söyledi:

"Biz burada yeni anayasa yazmayacağız. Anayasa Ankara'da yazılıyor. Türkiye'nin yeni anayasa ihtiyacı ile ilgili bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Oradaki kritik başlıkları toplumun artık konuşması zamanın geldiğini ifade etmek istiyoruz. Millet olarak orada ki siyasi parti temsilcilerinin üzerinde olumlu baskı oluşturabilirsek bu yeni anayasada bir netice alınabilecek. Türkiye, darbe ortamında hazırlanan metinlerle yönetilemez durumda. Bunu iktidarı ve muhalefeti ile çözmeliyiz. Türkiye temel sorunlarında önemli adımlar atıyor. Devleti bireye hizmet eder halde tutacağız. Bursa'nın Türkiye'nin bir çok sorunu ile ilgili söyleyecek sözü olduğuna inanıyorum. Ciddi bilgi birikimine sahip bir kent Bursa… Yapacağımız komisyon çalışmalarında Bursa'nın 50 yıllık vizyonuna da kavuşturmak istiyoruz."

AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın'ı daha sonra Halk Otobüsleri Odası, Çalı Sanayici İş Adamları Derneği (ÇASİAD) ve Bursa Esnaf Kadınlar Derneği üyeleri de ziyaret etti ve başarı diledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sedat Yalçın Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title