Haberler

Gezi Parkı İddianamesinde Terör Örgütü Suçlaması

Güncelleme:

Gezi olayları iddianamesinde, terör örgütü üyeliği suçlamasıyla 4'ü tutuklu 36 kişi hakkında 3 yıldan 58 yıla kadar değişen hapis cezası istendi.

"2'nci dalga operasyonu" ve sonrasındaki tartışmaların ortasındaki isim olan Savcı Muammer Akkaş'ın imzasını taşıyan Gezi olayları iddianamesinde, 4'ü tutuklu 36 kişi hakkında 3 yıldan 58 yıla kadar değişen hapis cezası istendi.

36 KİŞİ İÇİN 'TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİ' SUÇLAMASI

Aralarında Devrimci Karargah davasının sanıklarından Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 4'ü tutuklu 36 kişi hakkında savcı hazırlanan iddianamede sanıklara "terör örgütü üyesi olmak", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurmak", "terör örgütü propagandası yapmak" suçlamaları yöneltildi.

İddianamede, Taksim Meydanı yayalaştırma projesi kapsamında Taksim Gezi Parkı'nda 28 Mayıs 2013'de başlayan protestolar, demokratik tepkinin ötesine geçerek terör örgütleri ve marjinal grupların yönlendirmesiyle terör örgütlerinin propagandalarına ve eylemlerine dönüştüğü ifade edildi.

Kamu mallarına, özel mülkiyeye zarar verme, kamu görevlilerini aciz düşürme, güvenlik güçlerinin yaralanmasına sebebiyet verildiği belirtilen iddianamede, 11 Haziran 2013'de Taksim Meydanı'nda bulunan terör örgütlerinin bayrak ve flamaları ile posterlerinin toplanmasına yönelik yapılan faaliyet sırasında terör örgütü mensuplarının güvenlik güçlerine molotof kokteyli, ses bombası sapan atmak suretiyle engellemeye çalıştıkları kaydedildi.

"DEVLETİ VE GÜVENLİK GÜÇLERİNİ HALKIN GÖZÜNDE ACİZ GÖSTERME"

Yapılan eylemlerin terör örgütü propagandasına dönüştürüldüğü belirtilen iddianamede, "Toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde kimliklerinin gizlenmesi amacıyla yüzü tamamen veya kısmen kapatma, görevli memurlara görevini yaptırmamak için direnme eylemleri ile Taksim Gezi Parkı protestolarının masum bir demokratik halk kullanımı eylemi olarak kalmadığı" belirtildi.

Ana arterler ve ara yollarda kurulan barikatların örgüt mensuplarının yönlendirmesiyle yapıldığı anlatılan iddianamede, "Devlete karşı isyan etme, cebir şiddet kullanarak kurtarılmış bölgeler oluşturma, kargaşa ve kaos ortamı yaratılarak vatandaşı sindirip devleti ve güvenlik güçlerini halkın gözünde aciz göstermeye doğru yöneltmiş" ifadelerine yer verildi.

TAKSİM MEYDANI'NI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER

Molotof, ses bombası, havai fişek, sapan, taş sopa ve balyoz kullanan saldırgan grupların Taksim Meydanı'nı savaş alanına çevirdiği belirtilen iddianamede, "Taksim ve çevresindeki işyerlerinde hayat durmuş, oteller boşalmış, eylemci haricinde Taksim'e giriş çıkış durmuştur" denildi.

POLİS ORANTILI GÜÇ KULLANDI

İddianamede, "Dünyada ülkemizi zor duruma sokmak, devletimizi itibarsızlaştırmak isteyen terör örgütlerinin istediği ortama son vermek, Atatürk Kültür Merkezi'nde ve Atatürk anıtındaki illegal pankart ve dövizleri indirmek amacıyla" güvenlik güçlerinin Taksim Meydanı'na girdiği ancak başlarını Devrimci Karargah örgütünün çektiği terör örgütü mensuplarının bombalı, molotoflu, havai fişekli saldırıda bulunduğu ve birçok polisin yaralandığı belirtildi.

Defalarca uyarı anonsu yapan polisin eylemcilere "orantılı güç" kullandığı belirtilen iddianamede, Sosyalist Demokrasi Partisi binasında yapılan aramalarda ele geçen belgelerin, "Gezi Parkı'ndaki ağaçların kesilerek yeşil alanın yok edilmemesi gibi masumane bir taleple meydanlara çıkan vatandaşları provoke ederek terör ortamı oluşturmak ve halkı kışkırtmak olduğu anlaşılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

EYLEMLERİN BİLANÇOSU

İddianamede şu ifadelere yer verildi. "Sol terör örgütlerinin öncülüğünde çeşitli mihrakların yardımları ile büyüyen olaylar provokatörlerin çağrıları ile gelen gruplar tarafından kitlesel bir şiddet eylemine dönüşmütür. Sopa taş sapan havai fişek ve molotof kokteyliyle yapılan saldırıda 280 işyeri 103 polis otosu 259 özel araç, bir konut, bir polis merkezi, 5 kamu binası, 12 parti binası, reklam panoları, trafik levhaları, otobüs durakları, kaldırımlar, MOBESE kameraları, sinyalizasyon sistemleri, park ve peyzaj düzenlemeleri, aydınlatma direkleri, polis noktalarına zarar verilmiş, milyonlarca lira zarar meydana gelmiş, olaylar sırasında 915 vatandaş ve 514 güvenlik görevlisinin yaralandığı anlaşılmıştır."

Davanın ilk duruşması 15 Mayıs'ta Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muammer Akkaş Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 1 Mayıs Euro kaç lira? GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (1 Mayıs) Dolar ne kadar oldu? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
500

Yorumlar (14)

adanalı şuaypadanali@hotmail.com:

Gezi bir ruhtur ve ruhlar yok edilemez,, bir gece ansızın gelebililer ona göreeeee,,, huaaaaaa,, sakın taksimden polislerinizi çekmeyin valla bu ruhlardan korkulur,, öyle savcı mavcı bu tuhlari yok edemz. Siz en iyi ghost busters ekibi çağirin,, scooby ve shaky bu ruhlari yakalarsa yakalar yoksa nafile valla size huzur yok la

13
37
yanıtYanıtla
nevzatandolor_27@hotmail.com:

şuayp sen fazlamı bılım kurgu kıtabı okudun.Kurguyu iyi yapıyorsun ama bilimden yana çok eksik kalmışsın

yanıt0
yanıt0
metınandolor_27@hotmail.com:

ghost busters ekibi ,, scooby ve shaky bunlar mahaledeki futbol takımı arakadaşların mı? çok saçmalamışsın

yanıt0
yanıt0
Vatanihsan_-_84@hotmail.com:

bu Vatan için canını feda etmiş binlerce milyonlarca şehidimiz var asıl siz onlardan korkun. dünya birleşti çanakkale bogazını geçemedi 3-5 haddini bilmez çapulcuyamı meydan kaldı. Şehitler ÖLmez bunu unutma.......

yanıt0
yanıt0
kime hizmet ediyorlarayk11ut@hotmail.com:

kimin adamısınız kimin hesabına çalışıyorsunuz söyleyin bari.millete hizmet etmediğiniz belli.okyanusun ötesinden aldığınız emirlerle mi mileltin adamı tayyip erdoğanı yıkacaksınız.inşallah bu ülkeyi deonun sayın lideri erdoğanı da yıkamayacaksınız

19
17
yanıtYanıtla
ORHANefendim_1963@hotmail.com:

ŞUNUN SURATINA BAK ALEEN ŞARONA ÇOK BENZİYOR.ŞARONUN ASKERLERİ

19
16
yanıtYanıtla
tas kafalıya cevaphsl@hotmail.com:

Lan oğlum daha benzettiğin adamın adını bilmiyosun yorum yapıyosun, Biraz bişeyler öğrende gel.

yanıt0
yanıt0
Alperdd@dd.com:

Turkiye ne sacma sapan bir yer oldu...bu gezizekalilar hukumet karsiti ,bu savci bu gezizekalilar hakkinda suc dosyasi hazirliyor yani gezi olayina sebep olan eskiyalara bu savci bozmasi da gicik , savci ayrica hukumetin de dusmani:) Bence bu oyunu AK parti acik ara alir...

19
8
yanıtYanıtla
mustafaandolor_@hotmail.com:

Suratsız adam milete terör örgütü üyesi damgasını çekınmeden kolayca vuruyorsun yarın biride seni damgalar terör örgütü saadet zinciri üyesinden tutuklarsa durum neymiş nasıl bir şeymiş anlarsın

13
10
yanıtYanıtla
ANKARALIsoysalss@gmail.com:

böyle adalet batmali siyasi manevra alanina dönüstü

13
10
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title