Haberler

Atatürk Anıtı'na saldırıya siyasi partilerden ve STK'lerden tepki

Güncelleme:

Samsun'da, Atatürk Anıtı'na urgan asılarak saldırı gerçekleştirilmesine, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarınca (STK) tepki gösterildi.

Samsun'da, Atatürk Anıtı'na urgan asılarak saldırı gerçekleştirilmesine, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarınca (STK) tepki gösterildi.

AK Parti, MHP ve BBP Samsun İl başkanlıklarınca Atatürk Anıtı önünde düzenlenen ortak basın açıklamasında metni, AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu okudu.

Aksu, Milli Mücadele'nin başladığı ve kurtuluş meşalesinin yakıldığı Samsun'daki anıtın, Türkiye'nin sembolü olduğuna işaret etti.

Türkiye için önem taşıyan böyle bir değere yapılan menfur saldırının herkese yapıldığını dile getiren Aksu, "Toplumsal barışımızı, iç huzurumuzu bozmak isteyen müptezellerin hak ettiği cezayı bulacaklarını ifade etmek isterim. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, hepimizin ortak değeridir. Samsun meşale bir şehirdir. Bu şehri ve benzeri şehirleri provokatif eylemlerle gündeme getirme ve huzur bozma girişimleri milletimizin ferasetiyle boşa çıkacaktır. Bu menfur eylemi şiddetle kınıyoruz." dedi.

Açıklamaya Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, MHP İl Başkanı Abdullah Karapıçak, BBP İl Başkanı ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

CHP Samsun İl Başkanı Fatih Türkel de anıt önünde yaptığı açıklamada, menfur saldırı nedeniyle provokasyona gelmeyeceklerini belirterek, "Bu kışkırtmaya gelmeyeceğiz. Samsun, Milli Mücadele'nin kıvılcımının yakıldığı yerdir. Bu şehir kurtulan değil, memleketi kurtaran şehirdir." diye konuştu.

İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy ise Cumhuriyet'in ve Türk milletinin değeri Mustafa Kemal Atatürk'ün, Samsun'da Türkiye ile özdeşleşmiş anıtına yapılan saldırıyı kınadıklarını vurgulayarak, "Bu menfur ve meczup saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu olayın sıkı takipçisi olacağız. Samsun, Cumhuriyet meşalesinin yakıldığı şehirdir. Samsun, Milli Mücadele'nin başladığı şehirdir. Bu şehre leke getirmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Atatürk Anıtı önünde bazı STK temsilcilerince de açıklama yapılarak, saldırı kınandı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Samsun Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! 1 Mayıs'ta Beyoğlu'nda hangi yollar kapalı olacak? Beyoğlu'nda alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta Fatih'te hangi yollar kapalı olacak? Fatih'te alternatif güzergâhlar nereler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif yollar! 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? İstanbul'da kapalı olacak yollar nereler? Fatih, Şişli, Beşiktaş, D-100 Karayolu 1 Mayıs'ta toplu taşımaya kısıtlama mı getirildi? Toplu taşıma hangi saatler ücretsiz? İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu taşıma saatleri! 1 Mayıs'ta toplu taşımalar ücretsiz mi? İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama geldi mi? KIZIL GONCALAR son bölümde ne oldu? Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 30 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128105 30 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 30 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? #9917 30 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Bugün hava nasıl olacak? #127782 İstanbul'da yağmur yağacak mı? 30 Nisan hava durumu tahminleri! A101 AKTÜEL KATALOĞU 2 MAYIS| Çekme karavan fiyatı ne kadar? A101 bu hafta katalog ürünleri neler? A101 fiyat listesi! Resmi Gazete'de yayımlandı: #128647 Toplu taşıma 1 Mayıs'ta ücretsiz olacak! Resmi Gazete bugünün kararları neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title