Haberler

Samlab Projesi Başlangıç Toplantısı

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) hizmet binasında, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen, toplam bütçesi 3,4 milyon TL olarak planlanmış “Samsun Uluslararası Akredite Metal, Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı’nın Teknik Kapasitesinin Artırılması Projesi”nin başlangıç...

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) hizmet binasında, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen, toplam bütçesi 3,4 milyon TL olarak planlanmış "Samsun Uluslararası Akredite Metal, Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı'nın Teknik Kapasitesinin Artırılması Projesi"nin başlangıç toplantısı gerçekleştirildi.

Bütçesinin yüzde 75'i OKA tarafından desteklenecek olan, 24 ay süreli bu proje ile 2017 yılı Eylül ayında bitirilen ve halihazırda Samsun Organize Sanayi Bölgesi içerisinde faal olan Samsun Uluslararası Akredite Metal, Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuarı'nın (SAMLAB), bölgede metal ve kalibrasyon konusundaki analizler anlamında duyulan eksiklikler sonucu şehir dışındaki hatta yurt dışındaki laboratuvarlara yönelme zorunluluğunu önemli ölçüde ortadan kaldırması, akredite laboratuvar test analiz hizmetlerinin bölge taleplerini karşılaması ve uluslararası kabul kriterlerinde sonuçlar sağlaması bakımından kapasitesinin arttırılması hedefleniyor.

Toplantıda OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından Program Yönetimi Birimi Uzmanı Dursun Demir tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Dış İlişkiler Uzmanı Damla Koç, SAMLAB Genel Müdürü Hami Danış, OKA ve SAMLAB yetkililerinin de katıldığı başlangıç toplantısında söz konusu projenin içeriği, uygulamada yer alması gereken muhtemel aktörler ile bu aktörlerin rolleri ve sorumluluklarıyla ilgili hususlar ve projenin genel çerçevesi görüşüldü.

İlerleyen haftalarda yapılacak mutabakat toplantısıyla ise projenin uygulayıcısı, ortak ve iştirakçi kurumlar belirlenecek. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Karadeniz Samsun Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title