Haberler

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Edirne'de

Müezzinoğlu: ''Bu millete ait, milletin patentini taşıyacak ilaçları üretebilme konusunda önemli noktalara geldik. Yalnız ilacı tüketen değil, tüketileni de marka olarak üretebilen bir vizyonu ü...

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Bu millete ait, milletin patentini taşıyacak ilaçları üretebilme konusunda  önemli noktalara geldik. Yalnız ilacı tüketen değil, tüketileni de marka olarak üretebilen bir vizyonu ülke olarak yakalayacağız" dedi.

Müezzinoğlu, Trakya Üniversitesi Teknoloji Araştırma ve Geliştirme Merkezinin açılış töreninde, üniversitenin bölgede önemli bir güç ve merkez olduğunu, sadece Edirne için değil, Balkanlar için büyük önem taşıdığını söyledi.

Türkiye'de Ar-Ge ve teknolojik çalışmaların biraz gecikmeli başladığını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

"Ar-Ge çalışmaları, teknolojik çalışmalar belki ülkemizde biraz gecikmeli başladı. İhmal ettiğimiz bir alan. Son 10 yılda Ar-Ge'ye gerek bütçe açısından gerekse mantalite olarak çok önemli bakış açısı yakaladık. İnşallah bu millete ait, milletin patentini taşıyacak ilaçları üretebilme konusunda  önemli noktalara geldik. Yalnız ilacı tüketen değil, tüketileni de marka olarak üretebilen bir bir vizyonu ülke olarak yakalayacağız. Tıbbi teknolojide önemli süreçlerin arifesinde olduğumuzu söyleyebilirim. Bugün açılışını yaptığımız bu bölümün, araştırmalarda söz sahibi olacağını inanıyorum. Bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ise Trakya Üniversitesi Araştırma ve Geliştirme Merkezinin burada görev yapan akademisyenlere bilimsel ve teknolojik gelişmeleri takip edebilecekleri önemli bir altyapı hizmeti sunacağını belirtti.

Merkezin dünya standartlarına uygun bir şekilde yapıldığını vurgulayan Yörük, şunları kaydetti:

"Burada yapılacak olan araştırmalar ve analizler bölgesel kalkınmamıza önemli katkıda bulunacaktır. Ayrıca üreticilerimizin ürünlerinin daha başlangıç aşamasında, tohum aşamasında analizleri başlayarak, son ürün olarak çıktığı noktaya kadar takip edilecek ve üreticilerimizin ürünleri hak ettikleri değere kavuşacak, markalaşabilecektir."

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer ve Yörük, merkezin açılışını yaptı.

"Öğretmenlerimize borçluyuz"

Bakan Müezzinoğlu daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Dün Öğretmenler Günü'nün kutlandığını anımsatan Müezzinoğlu, "Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize vasiyet olarak bıraktığı muasır medeniyet seviyesinin üzerindeki bir yolculuğa yürüyeceksek, bilimle, ilimle yürüyeceğiz. Bunun da en önemli mekanları okullarımız, eğitim camiası ve öğretmenlerimizdir. Eğer belli bir makam ve mevki sahibi olduysak bunu öğretmenlerimize borçluyuz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Müezzinoğlu ve beraberindekiler yeni hizmet binasını açtı.

Türk İslam Eserleri Müzesini de ziyaret eden Müezzinoğlu, burada Edirne'nin kurtuluşunu simgeleyen ve restorasyonu yeni tamamlanan 174. Alay Sancağı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Müezzinoğlu, AK Parti İl Başkanlığını ziyaretinde, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi, onların 25 Kasım Stadyumu'nun bulunduğu alana alışveriş merkezi yerine yeşil alan yapılması talebini dinledi. Müezzinoğlu, kendisinin de alana alışveriş merkezi yapılmasını uygun bulmadığını kaydetti. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Üniversitesi Mehmet Müezzinoğlu Yener Yörük Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? KPSS BAŞVURULARI 2024! KPSS lisans, ön lisans, ortaöğretim, DHBT sınav ve başvuru tarihleri başladı mı? Başvuru ücreti kaç TL? 1 MAYIS SARAÇHANE SON DAKİKA! Saraçhane'de son durum ne? 1 Mayıs kutlamalarında İstanbul'da yaşananlar… 1 Mayıs'ta Borsa İşlem Görecek mi? Resmi Tatilde Borsa Durumu TV YAYIN AKIŞI 1 MAYIS: Bugün hangi diziler var? Bu akşam hangi diziler ve programlar var? Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title