Haberler

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Churkin: Kırım Rusya Toprağı, Sivastopol da Rus Kentidir

Kırım'da yapılan referandumda halkın tercihini gösterdiğini savunan Churkin, Rusya'nın Ukrayna'da Rusça konuşan halkın güvenliğini sağlama görevi olduğunu öne sürdü.

Kırım'da yapılan referandumda halkın tercihini gösterdiğini savunan Churkin, Rusya'nın Ukrayna'da Rusça konuşan halkın güvenliğini sağlama görevi olduğunu öne sürdü. Churkin, "Yıllardır bunu Kırımlılar söylüyorlardı. Kırımlılar ancak şimdi kendi iradeleri ile tercihlerini yapabildiler" diye konuştu.

ABD'nin BM Daimi Temsilcisi Samantha Power ise bu iddiaları reddederek, Rus Büyükelçi'nin, Tolstoy ve Çehov'dan daha büyük bir hayal gücü olduğunu gösterdiğini belirttikten sonra, " Rusya öyle gözüküyor ki, sınırlarını yeniden çizmek istiyor ancak bu şekilde gerçekleri değiştiremez. Rusya'nın Kırıma yaptığı askeri müdahale ve toprak ele geçirmesi ABD tarafından kabul edilebilecek bir şey değildir. Bu hareket, Ukrayna'nın bağımsızlığına, egemenliğine, Rusya'nın verdiği sözlere, BM maddelerine aykırıdır " diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rusya Federasyonu Sivastopol Ukrayna Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title