Haberler

Rus Komutanın 'Askeri Üs' İddiası Vladimir Putin'i Kızdırdı

Güncelleme:

Rusya'nın Suriye operasyonlarını yöneten Kartapolov, büyük bir askeri üs kurulacağını söyledi, Kremlin'den ise sert bir yanıt geldi: Buna Başkomutan Vladimir Putin karar verir.

Rusya'nın Suriye'deki operasyonlarını yöneten Operasyonel Birim Başkanı Andrey Kartapolov, Moskova'nın Suriye'de deniz, kara ve hava birliklerini içine alan devasa bir askeri üs kuracağını açıkladı. Ancak generalin bu çıkışına Kremlin Sarayı azarlarcasına yanıt vererek, "Rusya'nın nerede askeri üs kuracağına Savunma Bakanlığı değil, Başkomutan Vladimir Putin karar verir" dedi.

"ASIL PLANIMIZ TEK BİR ÜS OLUŞTURMAK"

Suriye'de yeni ve devasa bir Rus askeri üssü kurulacağına dair tartışma önceki gün başladı. "Komsomolskaya Pravda" gazetesine demeç veren General Kartapolov, " Suriye'deki mevcut Tartus deniz üssümüzün yanı sıra bir de kara üssü kurmayı düşünmüyoruz. Asıl planımız tek bir üs oluşturmak. Burada deniz, kara ve hava birlikleri bir arada yer alacak" dedi.

ASKERİ GÖZLEMCİLER İKİ İHTİMAL ÜZERİNDE DURUYOR

Rusya Genelkurmayı ile Kremlin Sarayı'nın askeri üs hakkındaki farklı tutumu yorumlayan Moskova'daki askeri gözlemciler, yönetimde " Suriye'deki krize Rusya hangi derinliğe kadar girmeyi düşünüyor" tartışması başlamış olabileceğini belirtti. İkinci ihtimal ise Rusya'nın Suriye'de gerçekten kalıcı ve büyük bir üs kurmayı planladığı, ancak General Kartapolov'un aceleci davranarak bu bilgiyi zamanından önce basınla paylaşmış olduğu yönünde.

Rusya, Suriye'deki hava saldırıları için Lazkiye kentindeki Hmeimim hava üssünü kullanıyor. Rusya'nın Akdeniz'deki tek üssü ise Suriye'nin sahil kenti Tartus'ta yer alıyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den daha liberal görüşleriyle tanınan Medvedev, Libya'da Suriye benzeri bir kriz patlak verdiğinde BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya'ya çekimser oy verdirerek Batı'nın operasyonlarına yeşil ışık yakmıştı. Medvedev o dönemde Rusya Devlet Başkanı görevini yürütüyordu.

RUSYA: ESAD'IN KALMASINDA ISRAR ETMİYORUZ

Öte yandan Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Suriye'de Esad rejimini muhafaza etmeye çalışmadıklarını söyledi.

Rusya televizyonuna çıkarak Suriye konusundaki bu sürpriz açıklamayı yapan Başbakan Medvedev, "Rusya açısından Suriye'de Esad rejiminin ayakta kalıp kalmayacağı önceliğimiz değil. Bizim şu anki çabalarımız Şam yönetiminin başına Esad yerine İŞİD gibi teröristlerin gelmemesidir. Suriye'de yönetim değişecekse bu uygar biçimde, halkın vereceği çoğulcu karar ile gerçekleşmeli" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin'den daha liberal görüşleriyle tanınan Medvedev, Libya'da Suriye benzeri bir kriz patlak verdiğinde BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya'ya çekimser oy verdirerek Batı'nın operasyonlarına yeşil ışık yakmıştı. Medvedev o dönemde Rusya Devlet Başkanı görevini yürütüyordu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Dimitri Medvedev Vladimir Putin Suriye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MEB ÖĞRETMEN ATAMA TAKVİMİ 2024 | Öğretmen ataması yapılacak mı? Branş dağılımı belli oldu mu? 1 Mayıs'ta yollar kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda alternatif yol güzergahları neler? 1 Mayıs Çarşamba hangi yollar açık? Lila Kağıt halka arz hangi bankalarda var, kaç lot dağıtacak? Lila Kağıt Halka arz fiyatı ne kadar? 2024 Simit Fiyatları: İstanbul ve Ankara'da Simit Ne Kadar? Nihal Candan tekrar cezaevine girecek mi? Nihal Candan yeniden içeri mi giriyor? Sedef Şahin kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sedef Şahin kaç yaşında, nereli? Sedef Şahin biyografisi! 1 Mayıs'ta borsalar kapalı mı? #128176 1 Mayıs'ta borsada işlem yapılıyor mu? 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI: İşçi ve Emekçiler Bayramı anlamlı, uzun-kısa mesajlar! 1 Mayıs'ta EGO ücretsiz mi, otobüsler bedava mı? Ankara'da 1 Mayıs toplu taşıma ücretsiz mi? 1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı?
500

Yorumlar (37)

Ateş:

Kral adam putin

13
47
yanıtYanıtla
ıspartalı:

VATAN İÇİN, BAYRAK İÇİN, EZAN İÇİN OYLAR KESİNLİKLE. . MHP ye. . AKP DEN UZAK DURUN. . . BU BEYNAMAZLARA OY VERENLER GENELDE HAİN ERMENİLER, HAİN KROLAR, HAİN ALEVİLER, GAYLAR, YUMUSAKLAR, LEZBİYENLER, ŞARAPÇILAR, ESRARCİLARDIR. . . BAYRAK VE DİN DÜŞMANLARI HEP AKP''YE VERİRLER. . . . MİTİNG YAPARLAR, TÜRK BAYRAĞI TAŞIMAZLAR. . . . UYANIK OL MÜSLÜMAN TÜRK OĞLU. . . . SAĞCILAR VAKİT BİRLEŞME VAKTİDİR. . . GELİN . . . MHP DE BİRLEŞELİM. . . . .

33
27
yanıtYanıtla
Afyonlu:

Lan Her ay bedava maaş alsınlar diyemi vericem ben hala mhp ye oy. . ! Okadar millet vekili Hangi işe yaramış mhpden?

yanıt4
yanıt6
melih:

ampul vekiller ne iş yapar afyonlu ihale kovalarlar tabikiii sen ver ampule

yanıt5
yanıt1
mustafa Cagri:

Olur verelim de bombalar patlasin suriyeli leri doldursun bilal a gemi alsin kacak sarayda otur sun belese daha yazim mi ayakka bi kutusu isit baglantinizi masallah ya sizden ogrenecek deyiliz muslumanligida

yanıt1
yanıt3
SELO:

SELO: AKP OY VERİLMEZDE SAYDIKLARIN ZATEN VERMİYO. BEYİNSİZ. . GERÇİ BASTON PARTİ MHP YEDE VERİLMEZ. . . .

yanıt0
yanıt3
hesap verin!!!:

Bizimki de muhtarlala yatip kalkiyor. . . .

32
17
yanıtYanıtla
ALİ VELİ:

ŞİMDİ BİZİM CUMHURBAŞKANI MUHTARLARI TOPLAYIP EY PUTİN DİYE BAĞIRIR AHAHAHAHAHA

13
29
yanıtYanıtla
KÜRDO:

VATANINI BÖLERSEN BÖYLE HERKES GELİR PAY İSTER SENDE O ZAMAN İKİNÇİ SINIF İNSAN MUAMELESİ GÖRÜRSÜN KÜRT KARDEŞLERİM BENDE KÜRDÜM VATANA SAHİP ÇIKALIM GELMEYİN HDP NİN PKK NIN OYUNUNA ONLAR DIŞ GÜÇLERİN MAŞASI,

37
5
yanıtYanıtla
MURAT:

her sey güzel yazdin ama sen galiba aslini unutun senin kürt kardeslerin cenazeleri buzlukta kalmisti diyarbakirda vefat eden kardeslerimiz günler boyunca defnedilmeyi bekliyordu ve askerlere vur emri vermisti orda olen terörist deyil sivilerdi simdi kalkip türk askerine hak veriyorsun o Zaman ALLAH senin gibilerini islah eylesin PEYGAMBERIMIZ SAV BUNLARI GÖRSEYDI NE CEVAP VERIRDINIZ

yanıt0
yanıt1
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title