Haberler

Putin, Kırım'ı Ziyaret Etti

Rusya Devlet Başkanı Putin, Karadeniz Filosu'nun ve Rus Hava Kuvvetleri'nin Sivastopol'de yaptığı resmigeçidi izledi Putin: "Kırım'ın Rusya'ya geri dönmesi tarihi bir hakikattir.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden ve Rusya'ya ilhak anlaşması imzalayan Kırım'da, Rus ordusunun Zafer Günü kutlamalarına katıldı.

Sivastopol'de, Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyası'nı yenilgiye uğratmasının 69'uncu, Sivastopol'ün Nazi işgalinden kurtuluşunun 70. yıl dönümü dolayısıyla kutlamalar düzenlendi.

Resmi programında duyurulmamasına rağmen Rusya Devlet Bakanı Putin de yarımadadaki kutlamalara katıldı.

Mart ayında tek taraflı bağımsızlık ilan eden ve Rusya'ya bağlanma kararı alan Kırım ve Sivastopol'e ilk kez gelen Putin, Karadeniz Filosu'nun Sivastopol Körfezi'nde yaptığı tören geçişini izledi.

Bir gemiye binerek resmigeçide katılan askerleri selamlayan Putin'e Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Karadeniz Filosu Başkomutanı Amiral Aleksandr Vitko da eşlik etti.

Rusya Devlet Başkanı, resmigeçit için özel olarak Sivastopol'e getirilen yelkenli gemi Krusenstern'in askeri öğrenci mürettebatına hitap ederek bayramlarını kutladı.

Putin gemide yaptığı konuşmada, 2. Dünya Savaşı'nda görev alan silahlı kuvvetler mensuplarına teşekkür etti.

Törene katılan gazilere Kırım ve Sivastopol'ün Rusya'ya bağlanmasında oynadıkları rol nedeniyle şükranların sunan Putin, şöyle devam etti:

"Kırım ve Sivastopol'ün ana vatana katılmasında sizlerin büyük katkısı bulunuyor. Siz, bizlere birlik, adalet, dayanışma gibi büyük değerler bıraktınız, vicdanla hareket etmeyi öğrettiniz.

"Kırım'ın Rusya'ya geri dönmesi tarihi bir hakikattir. 2014 yılı, burada yaşayan halkın Rusya'yla beraber olma kararı verdiği, dolayısıyla tarihi hakikate duydukları sadakati onayladıkları bir yıl olarak tarihe geçecektir."

Rus Hava Kuvvetlerine ait uçakların gösterisini de seyreden Putin, 1941-1942 yılları Sivastopol Savunucuları Anıtı'na çelenk bıraktı, Aziz Vladimir Katedrali'ni ziyaret etti, Rus Amirali Dmitriy Senyavin anıtının açılışı yaptı. - Kırım

Kaynak: AA / Güncel

Rusya Federasyonu Vladimir Putin Sivastopol Kırım Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title