Haberler

Poyrazköy Davasında 'Tübitak Raporlu' Talepler Alınıyor

Poyrazköy’de ele geçirilen mühimmata ilişkin davada tutuklu sanıklar, Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi’nde elde edilen 5 numaralı harddiske ilişkin son TÜBİTAK raporu üzerinden tahliye talebinde bulundular.

Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmata ilişkin davada tutuklu sanıklar, Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şubesi'nde elde edilen 5 numaralı harddiske ilişkin son TÜBİTAK raporu üzerinden tahliye talebinde bulundular. Sanıklardan Fatih Ilgar, "TSK'ya kumpas kuranlar ortaya çıkmaya başladı" derken, Ali Türkşen ise "Hasdal'da bir gece misafirimiz olun ne yaşadığımızı anlayın" dedi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Poyrazköy davasına devam ediliyor. Çağlayan'daki İstanbul Adliyesinin büyük duruşma salonunda görülen davaya TÜBİTAK raporunun ardından sanık yakınlarının yoğun ilgi gösterdi. Duruşmada 5 tutuklu sanığın yanı sıra başka suçtan tutuklu 7 tutuksuz sanık hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından mahkeme Başkanı Vedat Yılmazabdurrahmanoğlu, "Duruşmanın yarın ve ertesi gün büyük duruşma salonunda yapılmasını planlamıştık. Ancak başka bir mahkeme ile duruşmalarımız çakıştığı için bir gün önceye almak zorunda kaldık. Durumu iletemediğimiz sanık ya da avukat var ise özür dileriz" dedi.

Mahkeme Başkanı daha sonra Gölcük Donanma Komutanlığı'ndan elde edilen 5 No'lu harddiske ilişkin son TÜBİTAK inceleme raporunun 4 klasör halinde mahkemeye ulaştığını söyleyerek rapora ilişkin taleplerin alınacağını bildirdi.

Duruşmada söz alan sanıklardan emekli Tuğamiral Fatih Ilgar, Balyoz Davası'nda hakkında 16 yıl hüküm verilen davanın tutuksuz sanıklardan Cem Aziz Çakmak'ın sağlık sorunlarından bahsederek, "TSK'ya kumpas kuranlar ortaya çıkmaya başladı. Ancak bu sırada yaşadıklarımız çok ağır. Bir tanesi de benim en yakınımda cereyan etti. Can dostum Cem Aziz Çakmak Yedikule'de tedavi görüyor. Düşmüş olabilir ama kendisine bunu yaşatmış olanları sevindirmemesi için düştüğü yerden kalkmasını diliyorum dualarımız onunla" dedi.

Duruşma dinlenen 4'ü tutuklu dinlenen tüm sanıklar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın tanık olarak dinlenilmesini talep etti.

Ardından söz alan tutuklu sanık Levent Bektaş, "TÜBİTAK raporu daha önce alınmış raporların bir benzeridir. Başbakan yargı içindeki çeteyi bulmalıyız demesi savcıları harekete geçirmeli. Bu saatten sonra yapılacak hiçbir yasal değişiklik mahkemenin omuzlarındaki vebali kaldırmayacaktır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Başdanışmanı Yalçın Akdoğan'ın tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum" dedi.

Bu sırada duruşmada görüntü kaydı alındığı tespit edilen biri kadın iki kişi duruşma savcısının talebiyle mahkeme başkanı tarafından duruşma salonundan çıkartıldı. Avukat Celal Ülgen ise savcıya dönerek "Duruşmayı geriyorsunuz. Bu şekilde müdahale edemezsiniz. Sizinle bizim aramızda bir farklılık yok" şeklinde konuştu. Mahkeme Başkanı ise tüm salonu duruşmalarda kayıt almanın yasak olduğu konusunda uyardı.

"SİZE GRAM SAYGIM KALMADI"

Başkanın uyarılarının ardından söz alan sanıklardan Ali Türkşen ise "Bir daha talepte bulunmayacağımı söylemiştim o nedenle arka sıralardan kafama odunla falan vurulmasın ancak kürsüye gelmemin nedeni 17 Aralık'tır. Başbakan size çete dedi. Suç duyurusunda bulunun ama yapmıyorsunuz. Ancak biz tek cümle iddiamızdan şaşmadık. Size gram saygım kalmadı. Renginize uygun olsun diye kırmızı giydim. Şimdi bazı yazarlar kandırıldıklarını söylüyorlar. Allah Belanızı versin. Tek duruşma dinlemeden yazılar yazdılar. Ne diyorlar kumpas varmış. Savcı kalp krizi geçirmiş. Geçirmeseymiş efendim. 3 yıldır tutukluyum ben de 5 ilaç kullanıyorum. Buyurun gelim Hasdal'da bir gece misafirimiz olun ne yaşadığımızı anlayın. Söyleyecek lafımız kalmadı Kendi adıma beraat istiyorum. Yerim burası değil halk gördü siz de görün" dedi.

"TÜBİTAK RAPORU MASUMİYETİMİZİ TEYİT ETTİ"

Duruşmada sanıkların taleplerinin alınmasıyla devam edilirken duruşmanın başlamasından hemen önce bazı sanık yakınları tarafından, altında tutuklu sanıklardan emekli Deniz Binbaşı Levent Bektaş, Deniz Binbaşı Erme Onat, Deniz Binbaşı Eren Günay ve Deniz Yarbay Ercan Kireçtepe'nin imzasının bulunduğu üç sayfalık 'TÜBİTAK raporu, masumiyetimizi teyit etti" başlıklı yazılı bir açıklama dağıtıldı.

Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden elde edilen 5 No'lu harddiskin, Poyrazköy, Kafes ve Balyoz davalarının sanıkları hakkında suçlamalara esas teşkil ettiği hatırlatılan açıklamada TÜBİTAK tarafından mahkemeye gönderilen son raporda 'Sabit diske sistem tarihi daha eski olan bir bilgisayardan dosya aktarımı yapıldığı' ifadesinin öne çıktığı vurgulandı.

Açıklamada son günlerde yapılan atamalara da değinilerek Gölcük Donanma Komutanlığı'nda arama yapıp 5 No'lu harddiske el koyan Cumhuriyet Savcısı Fikret Seçen ile Balyoz davasını gören İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Diken'in de bu atamalarda görev yerlerinin değiştiği hatırlatıldı. Söz konusu atamaların, Kafes, Poyrazköy ve Balyoz davaları başta olmak üzere Türk Silahlı Kuvvetlerine komplo kurulduğunu ortaya serdiği ve yargılanan sanıkların beraat belgesi anlamına geldiği anlatıldı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Poyrazköy İstanbul Tübitak Gölcük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title