Haberler

PKK Terörü Nusaybinli Aileyi İkinci Kez Vurdu

Terör örgütü PKK Mardin'in Nusaybin ilçesinde evinden ettiği aileyi yerleştikleri Kızıltepe'de ikinci kez vurdu.

NAZMİ AKYOL - Terör örgütü PKK Mardin'in Nusaybin ilçesinde evinden ettiği aileyi yerleştikleri Kızıltepe'de ikinci kez vurdu.

Nusaybin'de terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalarak bir süre önce Kızıltepe ilçesine yerleşen Daham Özdemir ve 3 çocuğu, Aşiti Mahallesi'nde önceki gün teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen, 1 polisin şehit düştüğü, 2 sivilin hayatını kaybettiği saldırıda yaralandı.

PKK'lı teröristlerin ikinci kez vurduğu ailenin tedavisi Mardin Devlet Hastanesinde sürüyor.

Teröre tepki gösteren baba Özdemir, bu saldırıların son bulmasını istiyor.

"Bu çocukların suçu ne?"

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırının gerçekleştiği gün Kızıltepe Devlet Hastanesinin bulunduğu caddede çocuklarıyla yürümekte olduklarını söyledi.

Bu sırada patlamanın meydana geldiğini, en küçüğü 5,5 yaşında olan 3 çocuğu ile yaralandıklarını ifade eden Özdemir, "Biz çocuklarımıza ağladık, başka kimse ağlamasın. Nusaybin'deki terör saldırıları nedeniyle yanımıza bir çanta dahi alamadan buraya gelmiştik. Burada da terör örgütünün bombalı saldırısına maruz kaldık. Bu çocukların suçu ne ki saldırıyorlar?" dedi.

Saldırıların herkesi mağdur ettiğine işaret eden Özdemir, terör nedeniyle hem evlerinden olduklarını hem de yaralandıklarını belirtti.

"Terör saldırılarından dolayı evimizi, eşyalarımızı zalimlere bırakmak zorunda kaldık. Çocuklarımın geleceği için Kızıltepe'ye geldim. Ben Kürt'üm, sülalem de Kürt." ifadelerini kullanan Özdemir, bu saldırıların kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

"Kimsenin bizi bu hale getirmeye hakkı yok"

Özdemir, bu terör saldırılarının bir an önce bitmesini istediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"5, 6 yaşındaki çocukları bombalayacaksınız. Bu çocuklar insan değil mi? Bizim suçumuz ne? Bu saldırıları istemiyoruz. Hepimiz kardeşiz. İnsanlıktan başka bir düşüncemizin olmaması lazım. Kim bu bombalı saldırıyı gerçekleştirmişse nefret ediyorum."

Özdemir, bu saldırıların kimseye faydasının bulunmadığına dikkati çekerek, saldırılarda Türklerin de Kürtlerin de yaşamını yitirdiğini aktardı.

"Kimsenin bizi bu hale getirmeye hakkı yok, biz de insanız." diyen Özdemir, yaşamak istediklerini vurguladı.

"Evimizi bulamadık"

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların Nusaybin'de tamamlandığını hatırlatan Özdemir, "Sokağa çıkma yasağının kısmen kaldırılmasıyla Nusaybin'e dönecektim. Ama terör saldırılarından dolayı evim yerle bir olmuş. Evimi bulamadım." diye konuştu.

Özdemir, terör saldırılarından dolayı mağdur olduklarını anlatarak, devletten destek beklediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Kızıltepe Nusaybin Mardin PKK Politika Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Filistin'i resmen tanıyan Norveç'ten bir adım daha: Topraklarımıza adım atarsa Netanyahu'yu tutuklayacağız

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

SURVİVOR İKİNCİ ELEME ADAYI KİM? Survivor 2024 All Star'da 2. gitme adayı kim oldu, dokunulmazlığı kim kazandı? 6-8 EKİM OLAYLARI NE? Kobani olayları ne zaman oldu, kaç kişi öldü, olay ne? Öğretmen il içi atama sonuçları! Öğretmen il içi yer değiştirme sonuçları açıklandı mı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 23 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Lara kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Lara kaç yaşında, nereli? Lara biyografisi! TOKİ konut ve iş yeri satışı ne zaman? TOKİ açık artırma ne zaman, saat kaçta? ALTIN FİYATALARI DÜŞÜYOR MU? 23 Mayıs canlı altın fiyatları! Ata, yarım, çeyrek, gram altın ne kadar? 23 Mayıs hangi burç? 23 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 23 Mayıs tarihi hangi burç olur? Metin Akdülger Sandık Kokusu dizisinden ayrıldı mı? Sette kriz mi çıktı? EKPSS SONUÇ EKRANI! EKPSS saat kaçta açıklanacak, açıklandı mı? EKPSS sonucu nasıl öğrenilir? Halil İbrahim Özgün kimdir? Halk Tv konuğu Halil İbrahim Özgün kaç yaşında, nereli? Halil İbrahim Özgün biyografisi! Asgari ücrete Temmuz ayında zam gelecek mi? Asgari ücret ne kadar olacak? 2024 ASGARİ ÜCRET ARA ZAM! Temmuz ayında asgari ücrete zam geliyor mu? Asgari ücret ne kadar olacak, kaç TL? GELİNİM MUTFAKTA 23 MAYIS 2024 CANLI İZLE #128112 Gelinim Mutfakta yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI FİNALİ! Beşiktaş - Trabzonspor maçı ne zaman, hangi kanalda? #9917
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

title