Haberler

Pers Dönemi'ndeki Tabağı 2 Milyon Liraya Satmak İstediler

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 107 parça tarihi eser ele geçirildi.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde, jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda, 107 parça tarihi eser ele geçirildi. Ele geçirilen tarihi eserler arasında bulunan ve Pers Dönemi'ne ait daha önce benzeri görülmediği ifade edilen tabağın 2 milyon liraya satılmak istendiği ifade edildi. Balıkesir Müze Müdürlüğü'ne teslim edilen tabağın Pers tarihini tüm detaylarıyla anlatıldığı ve paha biçilemediğini bildirildi.

İhbarı değerlendiren Balıkesir Jandarma Alay Komutanlığı yetkilileri 7 Mart tarihinde Bandırma İlçesi Edincik Mahallesi'nde, ellerinde bulunan tarihi eserleri satmak için müşteri aradıklarını tespit etti. Müşteri gibi davranan jandarma ekipleri tarihi eser kaçakçılarıyla 2 milyon liraya pazarlık yaptığı eserlerin eserlerin teslimi için anlaştı. Tarihi eserin teslimi sırasında düzenlenen operasyanda E.B., E.A. ve C.F. suçüstü yakalandı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, toplam 107 parça tarihi esere el koydu. Jandarma, sanıkların bu eserler arasında bulunan Pers Dönemi'ne ait Manyas Bölgesi'nde yaşayan topluluğun, 'Kartal Tanrıs'ı için Bahar Şenliklerinin anlatıldığı eseri 2 milyon liraya satmayı düşündüklerini belirledi. Yetkililer, 28 santim boyundaki bronz yayvan olan tabak üzerindeki Pers kralın kartal tansısına hediyeler sunarken resimlerin bulunduğu, kral mezarlarında kutsanması için bulunan bir parçanın benzerinin olmadığını belirtti.

Paha biçilemediğ bildirilen tabağın Balıkesir Müze Müdürlüğü'nden Bandırma Müze Müdürlüğü'ne verilip burada çok özel yerde sergelendiği açıklandı. Gözaltına alınan 3 şüpheli ifadelerinin alınması ardından serbest bırakılırken soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

- Bandırmabalıkesir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Bandırma Edincik Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title