Haberler

Obama PYD'ye Olumlu Mesajlar Gönderdi

Güncelleme:

ABD Başkanı Barack Obama, "Son bir yılda sahada etkin bir ortağımız olduğunda IŞİD'in geriye itilebileceğini gördük." diyerek PYD'ye mesaj verdi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Pentagon'da IŞİD'e karşı verilen mücadeleyi değerlendirirken PYD'ye yönelik olumlu mesajlar gönderdi.

"ABD'NİN HAVA BASKINLARI IŞİD'İ YENİLGİLERE UĞRATTI"
Pentagon'da Pazartesi günü verilen brifing ardından konuşan Barack Obama, IŞİD'le mücadele konusunda ABD'ye yöneltilen eleştirilere yanıt verirken, ABD ve koalisyonun hava baskınları ve yerel kara güçlerin çabalarına dayalı yaklaşımın Irak ile Suriye'de IŞİD'in yenilgilere uğramasını sağladığını savundu.

"ÜST DÜZEY KOMUTANLAR DAHİL BİNLERCE IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Gerçekleştirilen 5 binden fazla hava baskının binlerce mevzileri, tank, askeri araç, bomba üretim tesisleri ve eğitim kamplarını yok ettiğini anlatan Obama, Pentagon sitesinde yer verilen alıntılara göre "Üst düzey IŞİD komutanları dahil binlerce savaşçı etkisiz hale getirildi" dedi.

"SAHADA ETKİN ORTAĞIMIZ OLUNCA..."

Açıklamaları sırasında "Son bir yılda sahada etkin bir ortağımız olduğunda IŞİD'in geriye itilebileceğini gördük" dedi

KOBANİ VE TEL ABYAD VURGUSU

Obama, Kobani ve Tel Abyad'ı şu sözlerle örnek gösterdi: "IŞİD Irak'ta ele geçirdiği yerleşim merkezlerinden dörtte birinden fazlasını kaybetti. IŞİD Suriye'de Kobani'yi kaybetti. Kısa bir süre önce de Suriye'de kayıplara uğradı, kilit bir kent olan Tel Abyad dahil. Bu da IŞİD'i, onun Suriye'deki operasyon merkezi olan Rakka açısından hayati olan bir tedarik yolundan yoksun bıraktı."

"YABANCI SAVAŞÇI KONUSUNDA ÇABA GÖSTERİLMELİ"

Bu arada, Obama, Irak ve Suriye'ye yabancı savaşçıların akımının durdurulması için çaba gösterilmesi gerektiğini de söyledi. "İdeolojiler, silahlarla yenilmez, daha iyi fikirlerle yenilir" diyen Obama, ABD'nin IŞID'in militan çekme çabalarıyla mücadelesine hız verdiğini, büyük Müslüman nüfusları olan ülkeleri, gençlerinin radikal gruplara katılmalarını önlemek için onlara ekonomik fırsatları artırmaya cesaretlendirdiklerini de ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Barack Obama Suriye Kobani Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (219)

Serdar gulen:

Sizin beyniniz yikanmis gercekleri gormiyorsunuz biraz okuyun takip edin jitemin katliyamlari ayhan carkin nin ifadelerini okuyun itraflarina bakin o cocuklari kundaktaki bebeleri devletin bir numarali istikbaratcisi jitemin elemanlari. Oldurmus musa anterin elinde silah mi vardi oldurdunuz kaleminden korktunuz yasli adami katletiniz vedat aydinin elinde silahmi vardi ugur kaymazin elinde silah mi vardi yedi yasindaki cocuga on uc kursun siktiniz utanmadan da terorist dediniz daha sayim mi?

17
207
yanıtYanıtla
çocuk katili pkk pyd:

Unuttukmu bu katilleri unutmdk

96
19
yanıtYanıtla
eğit donat proğramı:

Bir teröristlere eğitim vermediğimiz kalmıştı onuda yaptık tam oldu.pkk oldu ypg pyd peşmerge.kimi kandırıyorsunuz.hepsi terörist.uyanın eyy Türk milleti

92
1
yanıtYanıtla
rosida:

İtiraz dilekçeni versene :-)

yanıt1
yanıt0
zaza 12:

kürt düşmanları patlamak üzeredir

59
31
yanıtYanıtla
mesut:

Turk faşistlerı kuduruyor şimdi. amerıka en fazla kafalarına çuvalı geçırır nede olsa alışıklar. .

60
22
yanıtYanıtla
aydın:

bji obama kahrolusun işidlideri erdoğan

53
23
yanıtYanıtla
ccc:

amerika pyd ye ortağımız diyor yakında kürt devleti kurulursa abd onada ortak olacak hiç merak etmesinler. abd kurulacak devletin petrolü peşinde

53
20
yanıtYanıtla
viranşehir:

Kürdüm Müslümanım Allah Ypg ve pkk ye yardım etsin

50
22
yanıtYanıtla
Faruk Berber:

Bir gavurun soylediklerine itibaren eden kürt soydaslarim yaziklar olsub sizlere...Ne mutlu Turkiye cumhuriyetinde yasadigima...

55
15
yanıtYanıtla
Tüm 219 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title