Haberler

"Neşet Ertaş Devletten Alacaklı Gitti"

Güncelleme:

Neşet Ertaş'ın ölümü, Türkiye'deki telif hakları meselesini bir kez daha tartışma konusu yaptı.

Neşet Ertaş'ın ölümü, Türkiye'deki telif hakları meselesini bir kez daha tartışma konusu yaptı. "Bir gecekondusu, bir apartmanı ve bir de dairesi vardı" denilen Ertaş için bir iddia: Hakları korunsaydı Elvis Presley kadar kazanırdı.

Ozan Neşet Ertaş, dün binlerce seveni tarafından uğurlandı. Ertaş'ın ölümü sonrası, ünlü Türkücü Arif Sağ'ın, "Devletten alacaklı gitti. Çünkü devlet telif haklarıyla sanatçısını korumadı" açıklaması bir tartışma başlattı.

Hürriyet'ten Aslan Batur da, 1950'li yılların sonunda ilk plağını çıkaran ve bugüne kadar 30'dan fazla albüme imza atan Neşet Ertaş'ın hakları konusunu, Müzik Yapımcıları Birliği (MÜYAP) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Forta ve Ertaş'ın yapımcısı Hasan Saltık'a sordu.

NEŞET USTA'YI YOKLUĞA İTTİK

Neşet Ertaş'ın cenazesine katılan Suavi de usta ismin yokluklarla mücadele ettiğini söyledi. "Neşet Ertaş'ı yokluklarla yaşamaya ittik" diyen Suavi, herkesin Ertaş'a borçlu olduğunu söyledi.

"Onun nerelerden geldiğini, bir ekmeğe gerçekten muhtaç olarak geldiğini biliyorum" diyen Suavi, Ertaş'ın ötekileştirilmesine rağmen halk bilgesine dönüştüğünü söyledi.

Kaynak: Güncel

Elvis Presley Neşet Ertaş Arif Sağ Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title