Haberler

Mersin İdmanyurdu Maçının Ardından

Güncelleme:

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, kazanma isteğinin çok yüksek olduğunu belirtti.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, maçın bütününe bakıldığında, kazanma isteğimizin çok yüksek olduğunu belirterek; Aslında ikiye bölerek değerlendirilebilecek bir maç ama bütüne bakınca kazanma isteğimizin; özellikle ligin bu puan kaybının olağan karşılanacağı başlangıcında çok yüksek olduğu bir maçtı dedi.

Mersin İdmanyurdu'nu 2 - 1 mağlup ettikleri maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman; Mersin maçı 3 maçlık serinin ilk etabıydı. Milli takından dönenler, yeni hedefler, Avrupa Ligi. Hepsi yan yana geldi. Karşımızda da Süper Lig'in tecrübeli oyuncularından oluşan bir takım vardı. İsteğimiz çok iyiydi, karşılığını da aldık. Eğer maçı ikiye bölersek; ilk yarıda daha bilinçli, daha doğru işler yaptık, gol pozisyonlarına girdiğimiz bir devreydi. İki şut geldi kalemize, biri duran top, diğeri de 35-40 metreden Ben Yahia'nın öylesine attığı şutuydu. Son saniyeye kadar 1-0 gerideydik sonra beraberlik geldi, ikinci yarıda ise ilk yarıya oranla gevşeme oldu. Mersin bu dönemde dengeyi buldu ama son dakikada da olsa ligin bu devresinde hanemize yazılan önemli bir 3 puan aldık şeklinde konuştu.

Meireles'in üst düzey bir oyuncu olduğunu da belirten Aykut Kocaman; Meriles üst düzey bir oyuncu, tanımadığı bir ortamda, hayatında ilk defa kadın ve çocuklardan oluşan bir topluluğa karşı, her şey olumsuz etken olarak görünürken müthiş bir profesyonel olduğunu, yeterlilik ve verdiği duyguyla da çok iyi bir transfer olduğunu gösterdi diyerek, Portekizli futbolcunun performansından memnun olduğunu dile getirdi.

Stadımızın zemini hakkında da konuşan Kocaman; Zemin bize kesinlikle etki ediyor. Hem yumuşak; dripling yaparken yere basan sabit ayağın dengesini bozuyor, hem de topun tepeciklerden sekmesi hızını etkiliyor. Ağustos sıcakları zemini çok etkiliyor. 10-15 güne kadar tahminin çok iyi hale gelecektir ama umarım bu dönemde bu iki maçı da kayıpsız geçeriz ve doğru işlerin fazla olduğu haftalara geçeriz açıklamasını yaptı.

Saha kenarındaki sakin duruşunun yanı sıra bu akşamki maçta biraz daha hareketli olduğunun sorulması üzerine, Aykut Hoca; Son dakikalarda gelen gol sevindiriyor, bu maçlar çok değerli maçlar. 3 puan çok değerli. Ligin başında takımların henüz netliğini yakalamadığı dönemde, bizim gibi bir taraftan Avrupa kupası ve sportif anlamda dış etkenlerle uğraştığımız dönemde bunlar çok önemli puanlar. Ne kadar önemli olduğunu ileride de göreceğiz.. Sevindiriciydi ama bir yandan da sevinsek dert, sevinmesek de dert gibi görünüyor şeklinde cevap verdi.

FENERBAHÇELİ FUTBOLCU YOBO ÖNEMLİ BİR MAÇTI, KAZANDIK, MUTLUYUZ

Sarı-lacivertli futbolcu Joseph Yobo ise, Mersin İdmanyurdu karşısında aldıkları 2-1'lik galibiyetin bu dönemde kendileri için çok önemli olduğunu ifade etti.

Yobo, ligde bundan önceki 3 maçta 1 galibiyet ve 2 beraberlik aldıklarını hatırlatarak, Kesinlikle 3 puan almamız gereken bir maçtı. Kesinlikle kazanmamız gerekiyordu. Önemli bir maçtı, kazandık ve mutluyuz dedi.

Meireles'in katılımıyla takımın uyumunu nasıl gördüğü sorulan Yobo, Fenerbahçe bir aile takımıdır. Bu nedenle adaptasyon süresi her zaman için daha kısa sürede olmuştur. Sert, beklenen ideal takım, biraz süre alacaktır. Sonuç olarak oyuncular büyük maçları oynamayı severler. Herkes kendini verdiği için fazla eksiklik hissedilmez. Adaptasyon sürecinin kısa süreceğini düşünüyorum şeklinde ifadeler kullandı.

MERSİN İDMANYURDU CEPHESİ

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam da, Fenerbahçe'ye 2-1 yenildikleri maçta, her iki yarının son dakikalarında yedikleri gollerle mağlup olduklarını söyledi.

Sağlam, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ilk yarıda üretken olamadıklarını belirterek, İlk yarıda golü erken bulduktan sonra arkaya etkili koşular yapamadık, derin paslar atamadık. İkinci yarıda da istediğimiz oyunu sahaya yansıtamadık dedi.

Genel anlamda kora kor bir mücadele olduğunu vurgulayan Nurullah Sağlam, Her iki yarının son dakikalarında goller yedik ve sahadan mağlup ayrıldık diye konuştu.

İkinci golden sonra hakeme itirazıyla ilgili soru üzerine Sağlam, Ergin topu aldı, rakipten kurtardı. Yaklaşık 10 metre gitti, düdük çalmasa gol

yapabilirdik. Ama bu kadar süre sonra çaldı. Onlar kullandı, onlar galip geldi.

Aradaki tercih farkı bu. Söyleyebileceğim ve yapabileceğim bir şey yok. Bunu şu ana kadar hiç kimse değiştiremedi, benim de gücümün değiştirmeye yeteceğini çok zannetmiyorum ifadelerini kullandı.

-Ben Yahia'nın kırmızı kartı-

Karşılaşmanın bitiminde hakem Hüseyin Göçek, daha önce sarı kartı bulunmayan Ben Yahia'ya önce sarı kart, sonra kırmızı kart gösterdi.

Bu konuyla ilgili basın toplantısında açıklamalar yapan Nurullah Sağlam, Ben Yahia'nın kırmızı kart gördüğü anda hakeme yakın olduğunu kaydederek, şunları söyledi

Hakem Hüseyin Göçek, Ben Yahia'ya sarı kart gösterdi, diğer yardımcı hakem 'Hocam sarısı var' dedi ve ikinci sarı karttan attı. Umarım kendi hatasını telafi etmek için 'İkinci kartı gösterip attım' demez. Ben Yahia'yı niçin attığı da tartışılır. Çünkü tahmin ediyorum Hüseyin Göçek Arapça bilmiyordur. Ben Yahia da Arapça'nın dışında çok az Fransızca konuşan bir oyuncumuz. Umarım hakem hatasını telafi eder. Biz de bu işten asgari zayiatla kurtulmuş oluruz. En azından bu konuda adaletli olur.

Mersin İdmanyurdu'nun Arjantinli futbolcusu Emmanuel Culio, Fenerbahçe'ye 2-1 yenildikleri maçta beraberliği hak ettiklerini ve saha içinde kendileri dışında gelişen nedenlerden dolayı kaybettiklerini söyledi.

Culio, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, iyi bir maç olduğunu ve takım olarak iyi futbol oynadıklarını belirterek, karşılaşmanın hakemi Hüseyin Göçek'i eleştirdi.

Arjantinli futbolcu, son dakikalarda kalelerinde gördükleri golü dikkatsizlikten yediklerini ifade ederek, Bu tarz büyük takımlara karşı son ana kadar dikkatli olmanız gerekiyor. Eğer son ana kadar dikkatli olmazsanız böyle

cezalandırılırsınız. Maçın hakkı beraberlikti. Bizim dışımızda gelişen nedenlerden dolayı kaybettik. Karşılaşmanın geneline baktığımızda, bütün herkes olan biteni gördü. Bundan dolayı çok fazla konuşmaya gerek yok diye konuştu.

Maç sonrası hakeme yaptıkları itirazı da değerlendiren Culio, hakları yendiği için itiraz ettiklerini ama sonucun değişmediğini kaydetti.

Murat Erdoğan ise, Fenerbahçe'nin maçta etkili olduğunu belirterek, Beklediğimiz gibi bir maç oldu. Fenerbahçe maçları bu şekilde geçiyor dedi.

Hüseyin Göçek'in çok sevdiği bir hakem olduğunu vurgulayan Murat Erdoğan, Bugün şaşırdım. Tutumu birazcık bizi üzdü. Kasıtlı olduğunu düşünmüyorum ama sonucu bire bir etkiledi. Hem Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de oynadığınızı hem de hakemi bir araya koyduğunuz zaman kaçınılmaz bir sonuç oldu ifadelerini kullandı.

Ivan de Souza da Fenerbahçe'ye karşı ikinci kez Kadıköy'de oynadığını dile getirerek, Önce Gaziantepspor, şimdi de Mersin İdmanyurdu formasıyla oynadım. O zamanki maçta da bazı hakem hataları olmuştu. Bugünkü maçta da hakem hataları oldu. Fenerbahçe'ye karşı İstanbul'da taraftarlar ve hakem üçlüsüne karşı da oynuyoruz. İstanbul'daki her maçta nedense kararlar Fenerbahçe lehine oluyor şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin İdmanyurdu Nurullah Sağlam Aykut Kocaman Fenerbahçe Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta kütüphaneler açık mı? 1 Mayıs'ta hangi kütüphaneler açık? Biricik Belediye Başkanı istifa mı etti? DEM Partili Mehmet Begit neden istifa etti, olay ne? #128204 1 Mayıs'ta bankalar tatil mi? 1 Mayıs'ta bankalar resmi tatil mi? 1 Mayıs hangi yollar kapalı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda İstanbul'da hangi yollar açık olacak? Alternatif güzergahlar neresi? 1 Mayıs'ta METRO ve OTOBÜS çalışıyor mu? İşçi Bayramı'nda otobüs ve metrolar açık mı? #128653 1 Mayıs'ta hastaneler açık mı? 1 Mayıs'ta aile hekimleri çalışıyor mu? Eczaneler, sağlık ocağı ve hastaneler açık mı? 1 MAYIS KAPALI YOLLAR VE ALTERNATİF GÜZERGAHLAR | #9940 1 Mayıs'ta kapalı olan yollar hangisi? İstanbul alternatif güzergahlar neler? SON DAKİKA: 1 MAYIS'TA TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ?#128653 1 Mayıs'ta otobüs, metro, metrobüs, marmaray bedava mı? #128669 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda okullar tatil mi? #128226 1 Mayıs Çarşamba okullar kapalı mı? BAHAR son bölümde ne oldu? Bahar 11. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? BAHAR yeni bölüm fragmanı izle! İSTANBUL GENELİ: 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı? #128669 İstanbul'da 1 Mayıs'ta alternatif yollar hangileri? #128651 1 Mayıs İstanbul'da kapalı olan yollar ve alternatif güzergahlar hangisi? #9940 1 Mayıs'ta hangi yollar açık? 1 Mayıs'ta vapur seferleri olacak mı? 1 Mayıs vapur seferleri iptal edildi mi? Şişli'de 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Şişli'de alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar! Beşiktaş'ta 1 Mayıs'ta hangi yollar kapalı olacak? Beşiktaş'ta alternatif güzergahlar neler? 1 Mayıs'ta kapalı yollar ve alternatif güzergahlar!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title