Haberler

Mavi Marmara Davasına Yarın Devam Edilecek

Filistin'e insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yönelik İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin dava yarına ertelendi.

Filistin'e insani yardım götüren Mavi Marmara gemisine yönelik İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıya ilişkin dava yarına ertelendi.

Davanın 5. celsesi İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya 50 kadar avukat ile 150 civarında müşteki katıldı. Saldırı sırasında gemide bulunan yabancı uyruklu katılımcılar da davaya müdahil olmak istedi. Duruşma sırasında küçük bir çocuğun ağladığı görüldü.

Saldırı sırasında gemide bulunan muhabir Kemal Gümüş de ifade verdi. Gümüş ifadesinde, "Biz orada gazeteci olmamıza rağmen bize de ateş ettiler. Hedef gözetmeyerek teslim olmamıza rağmen önüne gelene rasgele ateş ettiler. Dünyanın bir çok yerinde görev yaptım ama bu kadar barbar, çapulcu asker görmedim" dedi.

Mahkemede ifade veren müştekilerden Zeki Kaya ise Mavi Marmara'ya katılmasının tek amacının mazlumlara ve zor durumda olan insanlara insani yardım ulaştırmak olduğunu belirterek, "Çatışma esnasında bir askerin silahını ele geçirmiştim. İsteseydim onları vurabilir, hatta helikopteri de düşürebilirdim. Bizim amacımız abluka altında ki Gazze'ye yardım götürmek, çocukların yaralarını sarmak, bebeklere mama götürmekti. Bunun için amacım dışında bir harekette bulunmadım. Çatışmada 9 arkadaşımız şehit oldu, gemide işkenceye maruz kaldık. Netanyahu ve yardımcılarının yargılanmasını talep ediyorum" diye konuştu.

Gemide yer alarak insani yardım organizasyonuna katılan yabancı uyruklu müştekiler de ifade vererek, yaşananların insanlık dışı bir muamele olduğunu vurgulayıp, şikayetçi olduklarını belirttiler.

Dava yarına ertelendi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Filistin Marmara İsrail Politika Güncel Haberler

title