Haberler

Marmaris, Milyon Dolarlık Yatlarla Renklendi

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Türkiye'nin en eski, Avrupa'nın en popüler uluslararası yat festivali start aldı.

Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde Türkiye'nin en eski, Avrupa'nın en popüler uluslararası yat festivali start aldı. 30. Marmaris İnternational Yacht Charter Show'a katılan milyon dolarlık yatlar nefesleri kesti.

Marmaris Uluslararası Yat Kulübü (MIYC) tarafından her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında organize edilen festival için ilçeye, gulet, motor yat ve yelkenlilerden oluşan birbirinden lüks 100'e yakın deniz aracı ile Avrupa'daki 12 değişik ülkesinde faaliyet gösteren 70 seyahat acentesinin 300 temsilcisi geldi. MIYC Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Halit Keskin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 9 Mayıs Pazartesi günü açılışını gerçekleştirdiği yenilenen Marmaris Yat Limanı'nın ev sahipliğini üstlendiği festivalin, yat sahipleriyle, Avrupalı tur operatörlerini buluşturmayı amaçladığını söyledi. Halit Keskin, 'Festival boyunca, Türk firmalarına ait yat gulet ve tekneler, tur operatörleri aracılığıyla müşteri bulma fırsatı bulmuş olacak. Dolayısıyla, organizasyonumuz, 30 yıldır olduğu gibi, yine sadece Marmaris'in değil ülke ekonomisine de katkı sağlayacak" dedi.

Keskin, 5 gün sürecek festivale katılan deniz araçlarının piyasa değerlerinin 500 bin ila 5 milyon euro arasında değiştiğini belirtti. Keskin, haftalık kiralarının ise 20 bin eurodan başlayıp, 75 bin euroya kadar çıkabildiğini de kaydetti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekonomi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title